På Broby gård hittar man Fredrik Hagström, nyinflyttad till kommunen och Nykvarn. Han ställer ut fotografier på temat In between meals.

– Det är vardagsbilder i den aspekten att alla inte lever i samma vardag eller har samma sätt att se på saker och ting. Håller man ögonen öppna så kan man hitta intressanta och vackra saker i det mesta även om många skulle tänka att det var fult i första hand. Framför allt om man lägger ifrån sig mobilen. Därav namnet in between meals som syftar till att det inte är några bilder på mat som många har en förmåga att dokumentera "dela med sig av” (lägga upp på Instagram eller Facebook), innan de äter.

Broby gård har sitt program klart till den 30 augusti och presenterar drygt dussinet konstnärer som arbetar med måleri, foto, glaskonst med mera. Bland dem Sofia Wernersson och Pedram Fazelzadeh (måleri), som medverkade i TV-serien Konstnärsdrömmen med Anne Lundberg som programledare och Konstnären Ernst Billgren och konstkritikern/museimannen Mårten Castenfors.

Artikelbild

| Nu öppnar två gallerier sin säsong. Ann Berg är gallerist på Målhammar galleri och ser fram mot utställningar med många lokala inslag

- Vi har laddat med riktigt bra utställare, det känns som att det blir ett kanonår, säger galleristen Gunvor Bergdahl.

På lördag den 10 mars slår Målhammar galleri upp portarna till sitt spatiösa galleri en av flygelbyggnaderna på Målhammars gård som ligger på andra sidan Sagån (en bit från gamla vägen till Västerås). Först ut är akvarellisten Håkan Lindskog och silversmeden Anita Söderström. Håkan Lindskog har tidigare ställt ut i Enköpingstrakten bland annat på Broby gård och i Nykvarns galleri.

Under våren/försommaren kommer ytterligare två utställningar. Båda med medverkande som har lokal förankring. I Gaia-gruppen (sju kvinnliga konstnärer som arbetar på temat Kvinnofrid) ingår bland annat Annika Hedermo, som har sina bopålar i Fjärdhundra trakten och tidigare har ställt ut på Konsthallen i Enköping. Andra med lokal förankring är Stuart Mayes och Klas Hällerstrand som ställer ut tillsammans. De arbetar båda med kultur i Enköpings kommun och delar ateljé i Enköping.

Under fyra veckor med start den 4 augusti åter återkommer ytterligare två lokala förmågor Eva Karlsson och Margareta Backström Öberg, som i år ställer ut på temat Textila spår. Kläder och textil, en utställning som i februari visats på Antikmässan i Älvsjö.

Artikelbild

| Annika Hedermo, Fjärdhundra, är en av konstnärerna på Målhammar galleri i vår. Här vid sin målning på Enköpings konsthall.

– Förra året blev deras utställning Älskade mönster en av de mest välbesökta, säger Ann Berg, Målhammars gallerist, som ser fram mot en ny och varierad gallerisäsong.

Gunilla Edström

Artikelbild

| Fredrik Hagström är först ut på Broby gårds galleri som öppnade den 3 mars och har öppet lördag/söndag.

gunilla.edstrom@telia.com