I februari för 25 år sedan grundades kören Camerata Vocalis. Därför har man i år valt att genomföra fyra stycken jubileumskonserter. Under torsdagskvällen, under stekande sol, framförde man sin andra konsert; Sommar - då och nu.

Vårfrukyrkan var full med folk när konserten sattes igång till ringande klockor. I en timme och en kvart sjöng man sånger om sommaren, glädje och välkomnande. Acceptans stod på schemat.

– Det var väldigt bra stämning och det känns som att kören är vältrimmad just nu, säger dirigent Jonas Marmbrandt.

Artikelbild

| Dirigent Jonas Marmbrandt har lett kören i 18 år.

– Det var en liten annorlunda repertoar. Vi kommer ju ha fyra stycken jubileumskonserter, alla av olika karaktär.

Jonas Marmbrandt har varit med och lett kören ända sedan 2001. Under sina 18 år som dirigent för Camerata Vocalis har han upplevt flera höjdpunkter, men ändå känner han att detta året har varit det bästa.

– Den bästa tiden är nu, säger Marmbrandt med ett stort leende på läpparna.

– Vi känner oss lite mer slipade i år. Vi har fokuserat på att sjunga ihop kören vilket gör att de är mer samsjungna än tidigare, säger han.

Artikelbild

| Vårfrukyrkan var full av somriga gäster.

Det har förstås inte bara handlat om de fyra 25-årsjubileumskonserterna. Kören åkte för några veckor sedan till Wien för att framträda i den anrika Stephansdomen.

– Inom den klassiska musiken är ju Wien lite av en huvudstad. Det var ju en väldigt vacker stad och det var väldigt roligt att sjunga i Stephansdomen, säger Marmbrandt.

Artikelbild

| Michael Lundqvist skötte solot i Chess-låten 'Pity the child'.

Närmast för kören väntar nu ännu en 25-årsjubileumskonsert i oktober.

– Då blir det Brahms Requiem. Det blir lite större och mäktigare, säger Marmbrandt.