Kultur En toalett i 18 karats guld har stulits från Blenheim Palace i brittiska Oxfordshire, där den nyligen installerats som en del av en utställning, rapporterar BBC. Tidigt på lördagsmorgonen bröt sig flera tjuvar in och stal toaletten, som heter "America". Inbrottet orsakade stor skada och även översvämning, eftersom toaletten varit i bruk och besökare hade uppmuntrats att använda den.

Verket av den italienske konstnären Maurizio Cattelan visades sedan 2016 på Guggenheimmuseet och flyttades i början av sommaren till ett rum i palatset där den kände brittiske premiärministern Winston Churchill föddes 1874.

Den kommer inte att vara det lättaste att sno, sade Edward Spencer-Churchill, barnbarn till Churchills kusin, hertigen av Marlborough, när den installerades.

Spencer-Churchill är initiativtagare till en stiftelse som anordnar konstutställningar på slottet. Toaletten har inte återfunnits, men en 66-årig man har gripits misstänkt för inblandning i kuppen och två fordon söks av polisen.