Konst Maurizio Cattelan, konstnären som formgivit en toalett i 18 karats guld, har anklagats för att ligga bakom stölden av densamma på Blenheim Palace i Storbritannien på lördagen. Men själv säger han sig ha trott att allting var ett dåligt spratt.

Först, när jag vaknade till nyheten, trodde jag att det var ett skämt. Vem är dum nog att stjäla en toalett? Jag glömde för en sekund bort att den var gjord av guld, säger han till New York Times.

Han säger även att han hoppas att stölden är något slags Robin Hood-inspirerad gärning, men förnekar att han skulle ha något med den att göra, i stil med när konstnären Banksy lät en av sina tavlor förstöras av en inbyggd dokumentförstörare.

Polisen i Oxfordshire har satt in stora resurser efter inbrottet och har gripit en 66-årig man, men toaletten är fortfarande försvunnen. Den hade nyligen installerats som en del av en konstutställning på slottet, men även varit i bruk, vilket gjorde att det blev översvämning då den stals tidigt på lördagsmorgonen.