Alla ville hjälpa efter branden

Brandpersonal från stationer i hela Mälardalen bekämpade elden i lägenhetslängan på Kärrhöksgränd.

Brandpersonal från stationer i hela Mälardalen bekämpade elden i lägenhetslängan på Kärrhöksgränd.

Foto: Anders Liljestrand

Nyheter2019-10-03 17:00

Lördagen den 14 september var det som vanligt välbesökt när Västerledskyrkan höll höstmarknad. Har man inte hela bilden av den helgens nyhetshändelser är det svårt att förstå varför artikeln från frikyrkan väckte ett sådant digitalt intresse.

Men förklaringen är enkel. Sent på kvällen samma lördag utbröt en våldsam brand i en lägenhetslänga bara några hundra meter därifrån och strax före midnatt rapporterade vi på eposten.se om den pågående branden.

På söndagsmorgonen följde vi upp med fler texter och intervjuer från ett bostadsområde där brandröken låg tät och räddningspersonal från hela Mälardalen hjälptes åt att bekämpa elden.

Läsarna som loggade in på eposten.se fick möta flera av de evakuerade hyresgästerna på Kärrhöksgränd.

I en närbelägen skolmatsal samlades kommunens krisgrupp, analyserade läget och erbjöd tak över huvudet. Vi kunde berätta att många löste nattlogin på egen hand och att Hyresgästföreningens Lokalen, alldeles nedanför de rök- och vattenskadade bostäderna, blev navet för hjälp och tröst.

EP intervjuade en grupp kvinnor som hjälptes åt att sortera insamlade kläder och framför pizzaugnen förklarade restaurangpersonal att de tänkte bjuda drabbade på gratis mat, ett erbjudande som fick stor spridning i sociala medier och fler krögare hängde på under söndagseftermiddagen.

Sedan dess har fler frågor väckts. Intresset är högt och debatten om branden som drabbade hyresgäster i drygt 40 lägenheter engagerar.

Tack alla läsare. Den där söndagen i september var ni rekordmånga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!