Han tar över restaurangen i Bredsand

En lokalt känd krögare tar över restaurangen på Bredsands camping. "Enköping behöver en sån som jag", säger han och skrattar.

Grekiska Grill och Bar, Hamnmagasinen och nu restuarangen i Bredsand. Mousa Eliya ser med stor förväntan fram emot att kunna öppna i Bresse.

Grekiska Grill och Bar, Hamnmagasinen och nu restuarangen i Bredsand. Mousa Eliya ser med stor förväntan fram emot att kunna öppna i Bresse.

Foto: Moa Fox

Bredsand2024-02-12 19:00

De senaste åren har många Enköpingsbor lärt känna honom på hans andra restauranger; Grekiska Grill och Bar på Torggatan och Hamnmagasinen i hamnen.

Nu tar Mousa Eliya, 36-åringen från Kista, alltså över driften även av restaurangen på Bredsands camping.

– Det ska bli jättespännande. Bredsand är ju ett fantastiskt ställe. Och vi kommer att ha öppet året runt, säger han.

Hans förhoppning är att kunna öppna i maj även om lokalen då inte är färdigrenoverad, något som Enköpings kommun ska stå för.

– Skulle de inte hinna bli klara till maj så kör vi med vår foodtruck så länge, säger han.

Nu har arbetet med att få tag på anställda startat. Fem-sex personer ska anställas till restaurangverksamheten, berättar han.

Det är ungefär ett år sedan som Enköpings kommun tog över driften av campingplatsen och vandrarhemmet från First Camp. Under året har området fräschats upp ordentligt. Att man nu gjort klart med en entreprenör för restaurangen tror alla inblandade kommer att lyfta området ytterligare.

– Jag tror att Mousa är helt rätt person för detta. Han har en massa idéer, säger enhetschefen Martina Nordin Lövgren vid Enköpings kommun.

Även Claes Lagelius, projektledare på upplevelseförvaltningen, är glad över valet. Han berättar att två personer svarade på kommunens anbud, där man tillfrågat fem lokala restaurangföretagare om de var intresserade av att driva Bredsandskrogen.

– Vi hade två viktiga kriterier; erfarenhet och koncept. Mousa vann på sin erfarenhet men också på konceptet han vill köra, säger Claes Lagelius.

Konceptet går till stor del ut på att satsa på barnfamiljer.

– Det ska vara prisvärt för barnfamiljer med en barnanpassad meny, det är viktigt, säger Mousa Eliya.

Han berättar också om de planerade temadagarna när vädret tillåter. Fredag- och lördagkvällar för vuxna och söndagar för barn.

– Vi ska ha olika arrangemang, till exempel konserter, dans, ansiktsmålning och sånt. Istället för att familjer ska åka till Kolmården och spendera tusenlappar ska de kunna vara hos oss och lägga mycket mindre pengar, säger han.

Han har många fler idéer som inte är klara ännu men han berättar om några av dem. Att få till en turlista med parktåget, som hämtar upp folk vid Grekiska Grill och Bar och transporterar dem fram och tillbaka till Bredsand är en sådan.

– Jag gillar samarbeten, det här ska bli roligt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!