Lite strul i Håbo, men också ett bra kast. Stendött i Enköping, men grönt i helgen. Bra travat, lite kritik. Beröm till rivplaner. Så här var veckan som just har varit.

Chefskarusellen på Håbo kommuns marknadsbolag Håbo Marknad AB snurrar vidare.

Per Andersson slutade som vd 2014 efter många års gott arbete och började bland annat göra Näringslivs-TV för EP tillsammans med Arne Wåhlstedt. Pers efterträdare Leif Nyrén stod ut i bara två år. Han fick hård kritik. Samtidigt med honom avgick styrelseordföranden Håkan Welin (L) efter ett politiskt bråk.

Då fick Per hoppa in som konsult och ta tag i oredan.

I april 2017 tillträdde Lars-Erik Sandhgren vd-jobbet. Han fick sparken från vd-jobbet i början på året, sedan fick han tillbaka det och nu har han tröttnat och sagt upp sig.

När Sandhgren sparkades i år sa kommunalrådet Agneta Hägglund (S) först att hon skulle lämna sin plats som vice ordförande i bolaget, men ändrade sig när Sandhgren fick tillbaka jobbet.

Då avgick i stället ordföranden Peter Kilger (M).

Det är dock ett illasinnat rykte att nöjesfältet Gröna Lund ska köpa in chefskarusellen som en ny attraktion till nästa sommar.

## Västerledstorg i Enköping beskrivs i EP i måndags som ”ganska dött”. Jag skulle vilja protestera. Det är stendött.

Därför är det naturligtvis bra att Enköpings Hyresbostäder (EHB) vill riva V-bodens nuvarande lokal och öppna upp det nu instängda torget.

Varje förändring av Västerledstorg torde bara kunna innebära en förbättring, försköning och förstärkning av såväl trygghet som säkerhet.

Här rivs för att få luft och ljus, är kanske inte det tillräckligt? Så skrev August Strindberg i dikten Esplanadsystemet.

Nej, inte tillräckligt. Men en bra start.

## Gå på Trädgårdsdagen i helgen och träd in i centrum, som Enköping kallade ett miljöprojekt för några år sedan.

## Enköping borde kunna använda sig av våra travsportprofiler mycket mer i sin marknadsföring. De om några kan berätta om kommunens geografiska fördelar för företagsetableringar.

Vi har ju så nära till så mycket och till så många.

Jag förmodar att de flesta av EP:s läsare känner igen namn som Stefan Melander, Catarina Lundström, Daniel Redén och Jorma Kontio.

I söndags var det dags igen, nu för den yngre och ännu så länge lite mer okände Mattias Djuse. Han är tränare för Racing Brodda, som vann storloppet Derbystoet på Jägersro. Daniel Redéns häst Conrads Rödluva kom dessutom tvåa.

Mattias köpte Hårby Gård vid Hjälstaviken förra våren.

I den svenska tränarligan ligger just nu Daniel Redén tvåa, Stefan Melander åtta och Mattias Djuse nia.

Bra jobbat!

## EU bygger på principen om de fyra friheterna: fri rörlighet för kapital, människor, varor och tjänster.

Britterna valde fri rörighet.

## Jag kritiserades nu i veckan av mannen på gatan. Han tyckte att jag skrev för snällt förra veckan. Med snällhet kommer man ingenstans, menade han, och uppmanade mig att vara mer elak.

Tack, det var snällt av dig att ge mig goda råd.

## Men okej då. Här kommer en lista på saker som borde ha skötts bättre. Stadshotellet, Stattgropen, kommunhuset, värmeverket, reningsverket, Västerledsskolan, simhallen, parkeringshuset, bowlinghallen, digitaliseringen, skatten, bokbussen, sjukvårdsköerna, kulturskolan, kulturhuset, snöröjningen, Malin, parkeringsfrågan, gamla gymnastikhuset, gatusopningen, centrumpusslet, förskolorna, gymnasieskolan, Akademiska sjukhuset, upphandlingarna, träffpunkten, hamnen, Fjärdhundrabadet, Sommarro, potthålen, skolbetygen, Romberga, Lillsidan, centrum och hela landsbygden.

Nu orkar jag inte längre, men gud va skönt det kändes. Dessutom är allt bara hämtat från vad våra politiker har sagt i fullmäktige.

Jag kan ha glömt ett par grejer.

## Fannas och ESK:s herrfotbollslag har börjat fundera på att mötas i en match i höst och göra upp om titeln bäst i stan.

Båda verkar dock hävda att det andra laget inte vågar.

## Ett tips: spela matchen på Enavallen. Där finns redan en stor läktare som alldeles för ofta är folktom.

## Bålsta IK:s spjutkastare Kim Amb är i sitt livs form.

Efter i princip sex svåra år och stora skadebekymmer har han nu förbättrat sitt personbästa två gånger, vunnit Finnkampen och kvalat in till friidrotts-VM.

Hans segerkast i SM på 86,03 och framför allt segerkastet i Finnkampen såg jag verkligen inte komma, men det var desto mer välkommet och roligt.

## Bara en sak till. Ett pumphus i Bredsand i Enköping exploderade förra måndagen. Orsaken kan ha varit att ett brandfarligt ämne kommit ut i avloppet.

Shit happens.