”Några av oss”, lördagen den 29 september på Joar Blå.

Det är en sann historia om Petr Ginz som 14 år gammal anländer till gettot och koncentrationslägret Theresienstadt. Tillsammans med en grupp pojkar utropar de en egen republik och ger ut en tidning som sakligt och gripande berättar om livet i Theresienstadt. 16 år gammal förs Petr till gaskamrarna i Auschwitz. Vad hände med pojkarnas tidningar? Hur fick eftervärlden veta om deras modiga berättelser?

”Ett drömspel”, lördagen den 13 oktober på Joar Blå.

Artikelbild

| Kerstin Avemo, firad koloratursopran, kommer till Joar Blå..

Enligt Strindberg själv var Ett drömspel hans bästa pjäs. Hur skulle han ha upplevt den här galna versionen av pjäsen? Den framförs nämligen av 123 Schtunk, clownerna som tidigare underhållit oss med bland annat Hemsöborna och Raskens. Nu blir det en helafton med sanslösa improvisationer, dramatik kryddad med clownernas nyskrivna musik - och lite dans.

Opera och musikalmusik, lördagen den 17 november på Joar Blå.

Konsert med Rickard Söderberg, känd operasångare som gjort ett stort antal berömda roller. Han är lika uppmärksammad för sitt engagemang i samhällsdebatten. Han medverkar tillsammans med Kerstin Avemo, firad koloratursopran, känd från både svenska och internationella operascener samt Johan Reis, flitigt anlitad pianist och repetitör som också varit kapellmästare vid ett stort antal operaproduktioner.

Utöver dessa tre föreställningar, i ett samarbete mellan Enköpings Riksteaterförening och Westerlundsällskapet, spelas ”Min ryska passionerade farfars farmor”, lördagen den 29 september på Tingshuset. Hör Sophie Tolstoy berätta om sin farmors farmor som var konstnärligt begåvad på många sätt men levde i sin skuggan av sin världskände make, författaren Leo Tolstoy.