För småbarnsföräldrarna och företagarna Stephanie Karlsson och Jesper Karlsson har det gått snabbt. Inom loppet av 3 år har de gift sig, startat företag och blivit föräldrar. Nu är de mitt uppe i det andra lokalbytet för deras verksamhet CrossFit Enköping. I början av mars ska de inviga lokalen, flytta sitt bohag från Svinnegarn in till Enköping och ha sitt andra barn - allt inom loppet av fyra dagar. Planering är inte deras paradgren, hävdar Jesper och Stephanie, men de är vana att ha många bollar i luften och lever efter devisen - det löser sig alltid.

– Vi är inte rädda för att hugga i, hårt arbete är vad hela vår verksamhet bygger på. Nu råkade den här nya lokalen bara ramla över oss, det var inget planerat. Vi ville ta nästa steg och kunde inte säga nej. Då får man anpassa sig efter det - det löser sig alltid, säger Jesper och Stephanie.

För fyra år sedan jobbade de båda som militärpoliser i Kungsängen och över matlådan på lunchrasten fantiserade de om att öppna ett gym. Tre månader senare hade de startat ett aktiebolag med varsin aktie.

Artikelbild

| Satsade. För fyra år sedan jobbade de båda som militärpoliser i Kungsängen och fantiserade över matlådan på lunchrasten om de inte skulle öppna ett gym. Nu driver de CrossFit Enköping.

– Tanken var att vi skulle öppna ett gym som vi själva skulle träna i, vi hade egentligen ingen tanke på att det skulle växa och bli ett företag. Bara vi hade medlemmar så att hyran för lokalen täcktes var vi nöjda. Men det växte så mycket att det var omöjligt att kombinera med vårt arbete, sedan 2014 driver vi det här på heltid. Vi har växt ur två lokaler och medlemmarna har ökat från 50 till drygt 170 stycken.

Mitt i expansionen fick de en dotter, men det var inget som hindrade Stephanie och Jesper. De jobbade bara lite hårdare.

– Ska man vara företagare, måste man tycka om att jobba och ha en vilja av stål - det har vi. Det är ett pusslande såklart, men vi har haft mycket hjälp av vänner och så har vi haft förstående medlemmar. Sedan ska man inte tänka för mycket, det löser sig alltid.

I början av mars flyttar Stephanie och Jesper sin verksamhet för andra gången. Nästa stopp blir Coop Byggs gamla lokaler som de kommer att dela med padelhallen. De är mitt uppe i arbetet med att iordningställa lokalen samtidigt som de håller sina crossfit-pass i den gamla. En höggravid Stephanie räds inte utmaningen.

Artikelbild

| Jobb. Stephanie och Jesper är inte rädda för att smutsa ner näsan. Hela deras verksamhet bygger på att ta i.

– Det är intensiva dagar. Vi skruvar lite här, sedan går vi iväg till gamla lokalen och har ett pass och tillbaka igen. Egentligen hade vi tänkt ta semester och flytta in i vår nya lägenhet i lugn och ro, nu blev det ändrade planer. Den första mars flyttar vi in i vår nya lägenhet, invigningen av lokalen är den tredje och barnet är planerat till den fjärde, det är mycket på gång samtidigt - men det löser sig alltid.