Celebert besök av Tre Kronors förre förbundkapten, Curre Lundmark, och spelare från landslaget i kälkhockey satte glans på invigningen och läktaren i den nybyggda hallen var välfylld av besökare.

Men först hölls obligatoriska invigningstal vid entrén där blågula band skulle klippas.

Curre Lundmark gratulerade Enköpings ungdomar till ett fint ställe att träna issporter i och överlämnade en spelartröja med autografer av kända hockeyspelare på till ESK.

Artikelbild

| Knattematch. ESK:s minsta hockeyspelare bjöd på en match med fart och många mål.

Fredrik Laurin från ESK hockey och Torbjörn Eriksen från Enköpings konståkningsklubb gladdes över att man nu har fina förutsättningar att utveckla klubbarnas verksamhet tillsammans. Glad var även upplevelsenämndens ordförande Jesper Englundh (S).

– Möjligheterna är helt fantastiska med den här fina anläggningen och nu kan vi garantera istider till alla, även till allmänheten, säger Jesper Englundh.

Bygget av den nya ishallen har fördyrats sedan det första politiska beslutet om den togs. Utgångspunkten var att hallen skulle få kosta 24 miljoner men slutnotan landade på 60 miljoner.

– Det är jättemycket pengar men idrotten skapar så bra förutsättningar för barn och ungdomar, det här är verkligen en anläggning för hela Enköping, säger Jesper Englundh.

Artikelbild

| Kälkhockey. Inte en helt enkel sport. Medarbetare och politiker från Enköping var chanslösa mot landslagsspelarna.

Under invigningen bjöds sedan på fin uppvisning av konståkarnas elitgrupp, fartfylld och målrik knattematch med ESK:s minsta hockeyspelare.

Och inte minst en kälkhockeymatch mellan landslagsåkarna Peter Ojala och Christian Hedberg mot Enköpingspolitiker och personal. En match som lockade till både jubel och skratt bland publiken.