Keshab Pandey, som driver White Himalayan Spice, berättar att han kom till Sverige från Nepal för 14 år sedan och att kärleken till maten och kryddorna alltid funnits där.
Restaurangen på övre Kungsgatan, den första som han driver, serverar indiska och nepalesiska rätter och håller öppet varje dag.
Nu är den indiska restaurangen till salu, via företagsmäklare, och restaurangen med 40 platser inomhus och ett femtontal på uteserveringen, har enligt prospektet "ett kompakt och välplanerat kök" och "en bra utformning som gör det lättarbetat".
Men det finns andra utmaningar än att hålla god standard på köksinventarierna.
Det här är, åtminstone, femte restaurangen i Enköping som av olika skäl är till salu under våren.
Tidsbrist, lågkonjunktur och sjukdom i familjen har varit skäl som förts fram när andra restauranger i centrala Enköping har varit ute till försäljning.
Keshab Pandey berättar också att det är familjeskäl som är orsaken till Blocket-annonsen.
När EP hälsar på Keshab Pandey håller han på att förbereda lunchen. Sedan ska han åka hem en liten stund innan det är dags att komma tillbaka.
– Vi bor nära i Fanna, så det går bra, säger han.
Keshab Pandey berättar att han har bott på flera andra ställen sedan han kom till Sverige, senast i Gävle. När han flyttade hit och blev Enköpingsbo för drygt tre år sedan hade han och hustrun inga barn.
– Nu har vi två små, den yngsta tio månader, säger han med värme i rösten.
– Men det går inte att jobba så här mycket. Och vi har ingen släkt, inga andra här. Nu måste jag vara mer med familjen.
Hans hustru arbetar också i restaurangen, berättar han, och säger att de finns ytterligare en anställd på White Himalayan Spice.
Det är inte klart hur länge restaurangen, med kristallkronor i taket och tavlan på väggen där bergskedjan Himalaya är motivet, ska hålla öppet i Keshab Pandeys regi.
Det beror på hur det går med försäljningen.
Keshab Pandey tycker att restaurangen, som haft flera företrädare med olika inriktning här på det krogtäta stråket av Kungsgatan, har ett bra läge för att driva med det konceptet han haft under de tre åren.
Även om planen är att lämna över till någon annan nu, stänger han inte dörren för att driva en ny restaurang någon gång i framtiden.
– Ja, vem vet. Kanske om några år. Vi får se, skrattar han.