"Ännu ett steg mot social isolering"

Nu ger sig handikapprörelsen in i kampen om parkeringsbetalningen utanför polishuset. Otryggt och orättvist, menar Jan Wigdell.

Jan Wigdell, vice ordförande i Funktionsrätt Enköping, har undertecknat ett brev till polismyndigheten i Region Mitt angående parkeringsförhållandena utanför polishuset i Enköping.

Jan Wigdell, vice ordförande i Funktionsrätt Enköping, har undertecknat ett brev till polismyndigheten i Region Mitt angående parkeringsförhållandena utanför polishuset i Enköping.

Foto: Anders Liljestrand/Arkiv

Enköping2019-10-27 17:00

Han är vice ordförande i föreningen Funktionsrätt Enköping, det som fram till april i år var HSO, handikapprörelsens samorganisation.

Föreningen har skickat en skrivelse till Polismyndigheten region Mitt där man vill ha ett officiellt svar på vad polisen gör för att underlätta för medlemmarna att besöka polisen.

I samma hus finns bland annat vårdcentralen Capio, något som tidningen berättade om i en tidigare artikel.

I brevet framförs kritik mot att det krävs "en särskild app, vilket i sin tur kräver en telefon med internetuppkoppling" för att parkera utanför polishuset. 

"Någon annan betalningsmetod eller plats finns inte tillgänglig. För alla dem som redan befinner sig i ett utanförskap på grund av den nya tekniken är detta ännu ett steg mot en social isolering", skriver föreningen.

– När det gäller att gå till vårdcentralen kan man välja vårdgivare, när det gäller polisen kan man inte det. Möjligen skulle man kunna åka till Bålsta, säger Jan Wigdell,.

Hans hoppas på snabb respons.

– Annars kommer vi att stöta på ytterligare, säger Jan Wigdell.

"Även om polisen inte är direkt ansvarig för parkeringen borde den som hyresgäst inte stillatigande acceptera att många, främst äldre personer, mer eller mindre ställs utanför myndighetens tjänster", skriver Funktionsrätt Enköping.

– Det här känns otryggt och orättvist. Det här ger ökade svårigheter för våra medlemmar att kunna till exempel kunna skaffa pass och anmäla brott, säger Jan Wigdell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!