Här plockar mannen på sig varor för 44 000 i butiken

Två gånger på en vecka plockar mannen åt sig varor för stora värden från Ica Maxi.
Vid det andra tillfället försvinner kött för 44 000 kronor.

Mannen lämnar butiken med kundvagnen fylld med kött.

Mannen lämnar butiken med kundvagnen fylld med kött.

Foto: Polisens förundersökning

Enköping2025-04-08 05:00

Mannen bakom den spektakulära köttkuppen mot Enköpingsbutiken åtalas nu vid Uppsala tingsrätt för stölderna, som har skett under mars i år.

Övervakningsbilderna från det första tillfället visar hur mannen, en 27-årig västeråsare, är inne i livsmedelsbutiken tillsammans med en annan okänd man. Den gången plockar männen åt sig lax på drygt 43 kilo, värt över 8 500 kronor, nästan 13 kilo flankstek och två kilo biff. Allt är värt över 12 000 kronor.

En vecka senare är mannen tillbaka i butiken. Övervakningsbilderna visar hur han plockar kött från flera diskar och fyller kundvagnen.

Han lämnar sedan den fyllda vagnen i området vid entrén, där en vägg har rivits under ett ombyggnadsarbete. Senare tar han ut vagnen genom ett hål vid entrén.

Bilderna visar hur mannen plockar åt sig kött.
Bilderna visar hur mannen plockar åt sig kött.

Vid det andra tillfället tar 27-åringen kött för över 44 000 kronor. Det handlar om bland annat 20 kilo oxfilé och 39 kilo biff.

Redan dagen efter dyker mannen på nytt upp i butiken. Den här gången är han igenkänd av personal, som följer efter honom ut efter att han handlat en dricka.

Personal konfronterar mannen, som vägrar stanna. Ute på parkeringen ringer personalen polis samtidigt som de står bakom mannens bil. Han backar hastigt mot en kvinna, som hoppar undan och annars skulle ha blivit påkörd, enligt hennes berättelse.

Enligt 27-åringen såg han aldrig kvinnan och hade inte för avsikt att köra på henne.

Mannen erkänner båda stölderna, men hävdar att han tog varor till ett mindre värde än vad han anklagas för. Han säger att han brukar stjäla kött för att finansiera sitt missbruk. Han får då betalt i kontanter av hälarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!