EP har tidigare berättat om hissen på Torggatan 46 som stod stilla i 17 dagar över julhelgerna.
Men även hyresgäster på Torggatan 40 hade en stillastående hiss, dock inte 17 men väl 12 dagar.
Enligt fastighetsägaren EHB var det en ren slump att de båda hissarna fick problem ungefär samtidigt, de ligger inte i samma hus och är av olika typ.
Det kommunala bostadsbolaget har informerat hyresgästerna i de aktuella trappuppgångarna om att de kommer att få avdrag på hyran med fem procent av hyresavgiften per dag, för varje dag som hissarna inte gick att använda. För en hyresgäst med en hyra på 8 500 i månaden blir det 14 kronor per dag, eller 240 kronor totalt för den som var utan hiss i 17 dagar.
Tror ni att hyresgästerna ser det som en kompensation, med tanke på att många av dem inte kunde komma ut under helgerna?
– Det gör de säkert inte men vi följer den standard som branschorganisationen Sveriges Allmännytta tagit fram, säger förvaltningschefen Irene Starborg.
Per-Håkan Swahn anser att ersättningen är så liten att den inte spelar någon roll.
– Det allvarliga är att det inte finns någon krisberedskap, de lämnar kunderna i sticket och det är otroligt oprofessionellt. EHB ska ju ses som en leverantör av en tjänst här och de boende som kunder. Det här skadar kundernas förtroende för bolaget, säger han.
Irene Starborg medger att bolaget inte har någon särskild krisberedskap för hyresgästerna i såna här sammanhang.
– Det är sånt vi ser över nu, om vi kan ändra våra rutiner. När vi har ett planerat stopp, exempelvis vid renovering, erbjuder vi att bära matkassar åt hyresgästerna. Kanske är det något vi kan göra även vid såna här tillfällen, säger hon.
Hon beklagar de långa driftsstoppen och säger att både EHB och hissbolaget Nordisk hiss gjorde vad de kunde för att skynda på men att det var problem med att få fram reservdelar från tillverkaren i Tyskland.
– 17 dagar är ju inte acceptabelt och vi har full förståelse för att det påverkat folks helger. Det är jätteolyckligt, säger hon.
När det gäller kompensationen till hyresgästerna uppmanar Per-Håkan Swahn att alla hör av sig till sina försäkringsbolag för att kräva lite mer ersättning.
– Då måste EHB skriva ett intyg på vad de gjort och varför de inte kompenserar mer. Det kan ju bli lite genant för dem när en tredje part ska granska saken, säger han.