Lätt samla namn mot bussförslaget

Pensionärer protesterar mot förslaget att ta bort hållplatsen vid Gustav Adolfs plan för regionbussarna.

Kristina Montin fick snabbt 70 namn på listan med boende på Kryddgården som protesterar mot förslaget att ta bort regionbussarnas hållplats vid Gustav Adolfs plan.

Kristina Montin fick snabbt 70 namn på listan med boende på Kryddgården som protesterar mot förslaget att ta bort regionbussarnas hållplats vid Gustav Adolfs plan.

Foto: Lotta Lille

Enköping2019-11-19 16:45

Kristina Montin bor på Kryddgården och tar ofta bussen till Bålsta när hon ska vidare till Stockholm. Upplands lokaltrafiks förslag att ta bort Gustav Adolfs plan som hållplats för regionbussarna kom som en stor och mycket ovälkommen överraskning:

– Det är verkligen ett väldigt dåligt förslag inte bara för mig utan för alla oss som bor här på Kryddgården. Det var skönt att läsa i Enköpings-Posten att även politiker reagerat mot förslaget, säger Kristina Montin.

Hon höjde sig inte med det, hon tog kontakt direkt med UL och uppmanades då att fylla i enkäten på deras hemsida. Efter att ha talat med grannar och besökare på Kryddgården tog Kristina Montin också initiativ till en namninsamling. På kort tid har listan samlat 70 namnunderskrifter.

–  För oss som bor här är det lätt att ta sig till Gustav Adolfs plan, men betydligt besvärligare till järnvägsstationen. Att byta mellan bussar är heller inte lätt för den som är beroende rullatorer, säger Kristina Montin.

Hon har en viss förståelse för att UL vill stärka trafikunderlaget stadsbussarna, men är väldigt tveksam till om det är realistiskt. Annan linjedragning och mycket större turtäthet skulle krävas.

Kristina Montin hoppas att förslaget att inte låta regionbussarna stanna vid Gustav Adolfs plan och lasarettet dras tillbaka, för alla resenärers skull, oavsett om de når Enköping från Bålsta-, Västerås- eller Uppsalahållet.

– Och kopior på namnlistan kommer jag att skicka till berörda regionpolitiker, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!