Entusiasmen och energin smittar av sig. Maja Sandberg fyller snart 23 år och hennes pojkvän Steven Ljungquist är 26.
Nästa helg öppnar de kaféet i det gamla brännvinsbränneriet vid Grönsöö slott. För att förverkliga äventyret tar de tjänstledigt från sina arbeten, hon från Oriolas lager och han från familjeföretaget i ventilationsbranschen.
– Jag byter bort borren mot brödkaveln, konstaterar Steven Ljungquist.
– Att det blev ett kafé kom naturligt. Vi fikar hela tiden, skrattar de.
Maja Sandberg har dock kaféerfarenhet sedan tidigare, då hon drev kaféet på Klubbholmen åt Enköpings Segelsällskap under två somrar.
För ett år sedan åkte paret till Lofoten i Norge och arbetade på en seafoodrestaurang och kafé. Erfarenheten har gett mersmak på krögarlivet.
När Grönsöö slott annonserade på sociala medier om att få någon att arrendera kaféet nappade de två inom loppet av mindre än tio minuter.
Sedan 1993 har Jacob och Bessan von Ehrenheim drivit och utvecklat kaféet. Jacob von Ehrenheim berättar att det var ett lätt val att låta Maja Sandberg och Steven Ljungquist arrendera kaféet.
– Direkt när vi träffades slogs vi av energin som de har, ler Jacob von Ehrenheim.
För de nya arrendatorerna är det en dröm som går i uppfyllelse. De har gjort många utflykter till Grönsöö tidigare somrar och då givetvis fikat på kaféet.
– Det var väldigt kul att vi hamnade just här, säger Maja Sandberg.
Till en början blir det liknande utbud som tidigare somrar för kaféet, det vill säga fikabröd och enklare luncher.
– Men vi ser potentialen att kunna göra mer saker i framtiden, säger Maja Sandberg.
Nu kommer de att få servera uppskattningsvis någonstans mellan 6 000 och 10 000 besökare. De räknar med att klara av att stå för hela bemanningen, även om det lär bli stressigt när många gäster kommer samtidigt.
– Vi ska försöka köra bara vi två. Man får förbereda mycket, berättar Maja Sandberg.
De flesta gästerna kommer landvägen, en hel del i abonnerade bussar och de flesta i privata bilar. Men några tar sig förstås till Grönsö sjövägen på Mälaren och lägger till med båten intill bränneriet, som är från 1700-talet och var ett bränneri ända till 1856.
– Det här är ett speciellt och udda ställe, säger Steven Ljungquist.
– Ja, det är lite att leva upp till, konstaterar Maja Sandberg.
– Vi är spända, säger han.
Favoritfikabröd?
– Min flickväns morotskaka, säger Steven Ljungquist.
– Steven gör väldigt god key lime-paj, säger Maja Sandberg.