Där det tidigare bara fanns en sandlåda och en gräsplan byggs träkonstruktioner för klätterlek, det sätts upp gungor, studsmattor, en karusell och ytor för umgänge och grillning anläggs.
– Lekplatsen var undermålig tidigare och har hög prio. Den är även till för det nya bostadsområdet vid Boglösarondellen, säger Patrik Wallin, landskapsarkitekt vid Enköpings kommun.
I takt med att Enköping växer blir kraven på kommunen större på att planera och förvalta grönområdena för att skapa bra boendemiljöer.
En lekplats idag ser inte lika ut som för 20 år sedan, de större lekplatserna är mer en mötesplats för både barn och vuxna.
– Förr var det mer programmerad lek, nu försöker vi hitta synergier som uppmuntrar till spontan lek, skogspartiet här är exempelvis en yta vi inte använt tidigare, säger Patrik Wallin och pekar mot de klätterställningar med rutschkana och klätternät som satts upp i skogsdungen bredvid gräsplanen.
En grillplats ska iordningställas mellan gräsplanen och dungen och på andra sidan planen finns lekområden för de mindre barnen med hopplek, studsmattor, gungor, sandlåda och karusell.
Runt de mindre lekområdena har bitar av trädstammar satts upp som ett staket som går att klättra eller sitta på.
– Vi testar ett nytt sätt att återbruka, det är granar som tagits ned i närområdet. Ett lekfullt inslag där vi fått in ett naturligt element, säger Patrik Wallin.
Ett stort flyttblock ramar in lekområdet, en jättesten som säkrats upp med armeringsjärn så det inte kan spricka.
En ny gång-cykelväg leder från området till det nya bostäderna vid Boglösarondellen som inte är långt bort alls nu när området rensats på slån som fått det att växa igen.
– Vi har asfalt och konstgräs kvar att lägga men vi hoppas att lekplatsen kan vara klar i slutet av april, säger Anders Adolfsson i arbetslaget som jobbar med lekplatsen.
Att bygga och underhålla lekplatser i bostadsområdena är ett tacksamt jobb.
– Det är jätteroligt, ungarna kommer förbi och frågar om vi aldrig är klara. Men man måste vara noggrann och inte slarva, det finns EU-regler vi måste följa, säger Anders Olofsson.
– Det är uppskattade platser, det ser vi på att det är ett högt slitage på dem. Tanken är även att förskolorna ska kunna göra utflykter till lekplatserna. Målet är att de ska vara samlingspunkter och att föräldrar gärna är med och testa på att klättra, säger Patrik Wallin.