På Koby i evenemangets västra hörn utgör Glada fåret, vars hemmagård det är, och Änga gård, som hör hemma i Sala, två av de välbesökta matstoppen under matresan genom Fjärdhundraland. Det är tredje året för Mat och människor i Fjärdhundraland och det märks att det redan har blivit en tradition som har satt sig och som lockar besökare.
Bengt Alfredsson och Anna Wessén från Gästre köper en bit fårfiol efter att ha testat köttet på Glada fårets smaktallrik. Det är deras första stopp av flera denna söndag.
– Vi har en lista på sju ställen, berättar Bengt.
Det är dock inte säkert att hela listan hinns med.
– Mycket handlar om att träffa människorna på ställena och då tar det en stund att prata, säger han.
En mor med sina två döttrar, Christina Barkensjö med Lena Barkensjö och Mona Barkensjö, har tagit sig till Koby från Västerås. Lena bor visserligen i småländska Skillingaryd men är på besök hos familjen i Västerås.
De smakar Änga gårds tomatsalsa med dip och pepparmyntate sam lakritste.
– Det är så mycket och det är så stort. Egentligen skulle vi vilja till Hallonparken också, men det hinner vi inte, säger Christina.
Deras förväntningar är stora. Mona Barkensjö berättar att hon under förra årets matrunda i Fjärdhundraland upplevde något av sina bästa smakupplevelser hittills. Det var ett te hos Pekoe ekologiskt te i Österunda som var något alldeles extra.
Titti Strömne på Glada fåret berättar att hon har 17 tackor och två baggar, men skulle vilja utöka.
– Får är så härliga djur att hålla på med. Sen får man så mycket mer än bara kött. Det är ullen och skinnet också, säger hon.
Västeråsarna Anna Lundgren, Elisabeth Löf och Margareta Pettersson testa lakrits- och pepparmyntateerna hos Änga gård. De tycker att det är spännande med bredden på arrangemanget.
– Vi har kartan med oss och får se vad vi hinner med. Vi kommer nog att hinna med fyra-fem ställen, säger Elisabeth.