Välkända krogen flyttar och öppnar nytt

Mycket nytt inträffar inom kort i Enköpings krogliv.
Pane e Zio storsatsar med en utökning till två restauranger och helt nytt koncept.

Hit flyttar italienska restaurangen Pane e Zio in.

Hit flyttar italienska restaurangen Pane e Zio in.

Foto: Anders Jagemo

Enköping2025-04-07 17:00

Den italienska restaurangen Pane e Zio flyttar till lokalen intill vid Kammakartorget. I Pane e Zios nuvarande lokaler öppnar i stället ett steakhouse.

– Vi håller på och renoverar lokalen bredvid och försöker preliminärt öppna till 1 maj i den lokalen, berättar köksmästaren Mattias Löw på Pane e Zio.

När flytten till grannlokalen kan genomföras kommer nästa steg i omvandlingen. Då stänger "gamla" Pane e Zio och renoveringen av den lokalen kan genomföras.

Här ska det bli köttrestaurang.
Här ska det bli köttrestaurang.

Köksmästaren tror att det kan ta ett par månader innan den helt nya köttrestaurangen slutligen kan öppna i krogens nuvarande lokaler.

Så det kanske blir i slutet på sommaren som ni kan börja med ert nya koncept?

– Ja, vi hade helst velat i går, men det tar tid, säger Mattias Löw.

Den nya restaurangen ska erbjuda kött från svenska gårdar, Sydamerika, Australien och Galicien i Spanien, enligt Pane e Zio.

Hur kommer det sig att ni vill köra med det konceptet?

– Om du vill äta en köttbit i Enköping är det svårt. Det är inte många restauranger som serverar kött på det sättet som vi kommer att göra. Man kommer att kunna välja från olika länder och olika styckdetaljer.

När allt detta är genomfört blir det två olika restauranger i samma regi och med gemensam uteservering på Kammakartorget.

– Då kan du käka såväl pasta, pizza som kött och sitta vid samma bord. Det blir som en liten piazza, som det är i Italien, berättar Mattias Löw.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!