Varje onsdag, omringade av glänsande bilar från 50-talet träffas de över en kopp kaffe och en köttbullsmacka för att prata om allt som är aktuellt och oaktuellt.

När det är Cars and Coffee på Mel´s Garage är inget ämne förbjudet, även om det för ögat ser ut som att alla samtal skulle handla om kromade lister och lack är det livet i stort och smått som diskuteras runt borden.

Lasse och Gertie Westerberg från Enköping har varit raggare hela livet, de firar 55 år som par och 50 år som gifta. De träffades i Stockholm på glada 60-talet och minns hur det var då.

Artikelbild

| Vrålåk. Varje onsdag, omringade av glänsande bilar från 50-talet träffas de för att umgås. Janne Björkman, Lasse Sjögren och Lasse Westerberg har bilen som gemensamt intresse.

– Även om vi kör amerikansk bil i dag så var det på moppe Lasse kom när han bjöd ut mig för första gången, han var sjutton och jag var fjorton minns jag.

Det blev många och långa promenader den sommaren. Han fick jobba ordentligt för att få mig på fall - nu har vi fallit i 55 år och jag ångrar inte en sekund, säger Gertie.

Lasse sitter bredvid och tindrar med ögonen.

– Det var helt andra tider då, alla kände alla och det var en otrolig sammanhållning. Jag har haft så roligt i livet och skulle inte ändra på något. Fick jag leva om mitt liv skulle jag leva det en gång till - på samma sätt, säger Lasse och tittar på Gertie.

Artikelbild

| Samtal. När det är cars and coffee på Mel´s Garage är inget ämne förbjudet. Kromade lister, lack och livet i stort är det som diskuteras runt borden.

Varje onsdag och lördag är det Cars and Coffee på Mel´s Garage i Enköping - året runt. Men det är på sommaren det blir en attraktion hävdar Björn Torninger som driver Mel´s.

– Förr packade man bilen med fika och tog med sig familjen ut och upplevde saker - nu kör man till McDonald´s. Det här är ett sätt att träffa människor och snacka lite skit, det är jätteviktigt. En fin sommarkväll är det massor av bilar här utanför. Det är en attraktion för alla bilentusiaster. Parker i all ära, men det finns annat som lockar människor till Enköping.

Artikelbild

Rolf Åman kommer mer eller mindre varje onsdag. Han körde amerikanskt tidigare, numera kör han Passat.

– Vi träffas och tar oss en kopp kaffe och något att bita i, sedan pratar vi och umgås. Det är som att gå på Drott fast med bilar runt borden. Här kan man snacka om allt möjligt, inte bara motorolja och växellådor, det är en social samvaro helt enkelt.

Artikelbild

| Turturduvor. Lasse och Gertie Westerberg från Enköping har varit raggare hela livet, de firar 55 år som par och 50 år som gifta. De är lika lyckliga nu som då.

Som för många andra har intresset för amerikanska bilar vaknat till liv på äldre dar efter att ha legat i dvala, Lasse Sjögren köpte sin Chrysler för ett år sedan.

– Det är ju när man får mer tid som det börjar bubbla i kroppen igen. Det är gemenskapen som är hela grejen. Efter fem på onsdagar brukar det ramla in en femton tjugo personer som tar sig en fika och snackar skit. Här löser vi alla världsproblem och växellådsproblem på samma gång.