Nu finns bilföretaget på Östra Ågatan i M-varuhusets tidigare lokaler, men planeringen för ett nybygge på en fastighet i företagsparken i Hagalund pågår för fullt. Bygglovsansökan är inlämnad, och om allt går enligt planerna står den nya bilanläggningen klar vid halvårsskiftet 2019.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med bygglovsavdelningen på kommunen, och med de kompletteringar som vi nu har lämnat in hoppas vi att kunna börja göra i ordning fastigheten i januari, säger Jan-Åke Schenning, vd för EnFa Fastigheter AB som äger Hagalundstomten.

När bygglov beviljats, tekniskt samråd hållits och startbesked lämnats kan mark- och grundläggningsarbetena sättas i gång.

– Det är de delarna som tar längst tid, själva byggnaden kan komma på plats på kanske fem veckor. Viss tid för inredningen får man räkna med också förstås, säger Jan-Åke Schenning.

Den nya anläggningen på Gustaf Dahléns gata kommer att vara 1 500 kvadratmeter stor med en 1 000 kvadratmeter stor bilhall och två fullserviceverkstäder.

– I den nya hallen kommer vi också att sälja nya bilar, avtalen med Mazda och Mitsubishi är klara. Det blir en ny och spännande utvidgning av verksamheten från att bara ha sålt begagnade bilar, säger Jan-Åke Schenning.

Tidigare hade företaget verksamhet i lokaler i Fagersta, men har nu lämnat dem för hyrda lokaler i gamla M-varuhuset.

– Vi räknar med att öppna den egna nya anläggningen senast i juni 2019, men hoppas att det kan bli tidigare, säger Jan-Åke Schenning.