– Det ska bli väldigt spännande. Jag är lite nervös nu, säger 23-åringen när EP når henne på jobbet på fredagen. Hon ursäktar sig för att hon eventuellt låter lite disträ eftersom hon samtidigt håller på att besiktiga en bil.

På torsdag i nästa vecka sänder kanal 5 det första programmet av årets säsong Vägens hjältar. Tidigare har bärgare varit i fokus, den här säsongen är det också Bilprovningens tur.

– Tittarna kommer bland annat att få se hur en besiktning går till, många tror ju att vi underkänner bilar lite hur som helst. Men det handlar ju helt och hållet om säkerheten, säger Sandra.

Själv jobbar hon på Bilprovningen på Gärdet i Stockholm och har så gjort sedan 2015. Men programmen, som spelades in i våras, filmades på stationen i Rissne.

Hur kommer det sig att du är med i denna serie?

– Vi fick ett meddelande på vår webb om att programmet skulle spelas in och att de sökte folk. Så jag anmälde mig till en audition, berättar hon.

Hon tror att hon kommer att vara med i samtliga 13 avsnitt. I varje avsnitt kommer Sandra att möta en kund och besiktiga en bil. I mötena med kunderna kan mycket hända, berättar hon.

–­ Jag får ju inte avslöja för mycket men det kommer att hända lite spännande saker.

Sandra Kvarnström är utbildad mekaniker och har ett stort bilintresse även på fritiden. Som besiktningstekniker får hon sitt intresse väl tillgodosett, varje dag besiktigar hon omkring 25 bilar.