En sommar som den här hade Nordic Campings platschef Inger Jansson gärna sett att det hade skett mycket tidigare.

– Naturligtvis. Trycket på vår planering blev väldigt högt när högsommaren började redan i maj. Det har tyvärr dragit ut på tiden här. Alla inblandade entreprenörer har gjort ett jättebra jobb, men ibland tar saker och ting längre tid att lösa än väntat, säger Inger Jansson.

Hon är chef för två av Nordic Campings anläggningar, Mälarcampingen i Västerås och den i Bredsand.

Förra veckan var det fortfarande stängt på Bressekrogen, trots att de ansvariga för två månader hade aviserat en öppning tidigt i juni.

Senaste beskedet var att öppnandet skulle ske under den här veckan och så blev det.

– Vi smygöppnade på tisdagen och ska få hem mer varor nu under veckan, mejerivarorna kommer under torsdagen. Det är lite kaos nu, men det är öppet i alla fall, säger Inger Jansson.

Sedan Nordic Camping tog över arrendet för sex år sedan har serveringsdelen i sin tur varit uthyrd. För att få en bättre kontroll på verksamheten, och på grund av svårigheten att få tag i lämplig extern entreprenör, beslutade Nordic Camping att driva serveringen i egen regi under 2018.

– Det är ett fantastiskt ställe. Jag blev överraskad när jag fick se det här första gången. Vilka möjligheter, här skulle jag gärna ställa min husbil, säger Inger Jansson.

Hur går ni vidare nu?

– Nu får vi detaljplanera. Det kommer att bli ett mellanår i Bredsand. Jag vet inte vad som händer sedan, det är det jag kan säga idag.