Redan från allra första början, på slaget klockan 16, ringlade sig kön lång till kvällens måltid, tusen korvar med bröd, som skolbespisningen bjöd på.

Skolgården fylldes på allt eftersom med elever, föräldrar och personal. Många föräldrar hade bakat kakor och andra godsaker till det dignande fikabordet. Fiskdamm och chokladhjul var andra populära inslag på programmet.

Saban Yigit, 7 år, väntade med spänd förväntan på att få testa aikido tillsammans med Joakim Elfvén och Jan Eriksson från Enköping Ki-Aikido.

Artikelbild

| Finn Öhlunds graffiti-konst växte fram helt improviserat under kvällen.

– Saban trivs på skolan. Det är bra lärare, berättade hans pappa Ömür innan det var dags för Saban att gå upp på aikido-mattan.

Gårdsfesten är en del i Enöglaskolans pågående vänskapsvecka. Initiativet till temaveckan har kommit från skolans elevråd, som har fått bidrag från utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden till genomförandet.

– Vi kom gemensamt fram till temat i elevrådet. Det är en vecka då alla ska vara snälla mot varandra, berättade Hazme Aykal som är ordförande för elevrådet.

Under veckan bygger man upp vänskapen. Till aktiviteterna hör också ett ting, som ett skolråd för hela skolan, som avhölls tidigare i veckan. Man har även tittat på film om mobbning och haft teckningstävling med tema vänskap. Veckan avslutas på fredag med den populära tävlingen Talang på Joar Blå.

Artikelbild

| Här är ett gäng elever som säljer fikabröd på gårdsfesten.

Skolgårdsdagen till ära gjorde konstnären Finn Öhlund, uppvuxen i Enköpings kommun, ett konstverk till högstadiets grupprum. Finn Öhlunds graffiti växte fram helt improviserat.