Den trånga källarlokalen på Bergsgatan i Enköping fylls snabbt av kassar. Många vill bidra till ett drägligare liv för människorna i flyktinglägren i Grekland.

– Det här är verkligen ett perfekt tillfälle att hjälpa till, att göra det lilla jag kan, säger Jessica Jämsä från Långtora.

Bagageutrymmet i hennes bil är proppfullt med svarta sopsäckar som framförallt innehåller tvättade filtar.

Artikelbild

| Rasmus Norrström fyra år är stark. Det är tur, för kassen med urväxta kläder som han ger till barnen i flyktinglägren i Grekland är välfylld.

– Tidigare hade jag en mindre hotellverksamhet så det känns bra att de här sakerna kommer till de som verkligen behöver, säger hon.

Ewalena Södergran och Carina Alexandersson arbetar ideellt för Team Sweden Volunteers sedan ett år tillbaka. De hjälper Jessica Jämsä att bära in säckarna i källarlokalen.

– Det här är ett tacksamt och roligt arbete. Vi välkomnar allt, även om just denna insamling har störst fokus på skor, säger Carina Alexandersson och berättar att organisationen kommer att skicka minst tolv pallar till Grekland i början av september.

En av de första på plats på lördagen var Rasmus Norrström, fyra år och hans mamma.

Artikelbild

| Det är första gången som Linda Sedin från Torstuna skänker kläder till Team Sweden Volunteers. – Det här är en bra grej, människorna behöver kläderna, säger hon.

– Jag blir ju bara större och större, konstaterar Rasmus och tar i med all sin kraft för att lyfta upp den tunga kassen med urväxta kläder.

Nästa givare är Linda Sedin från Torstuna.

Artikelbild

| Jessica Jämsä från Långtora bär in den sista av säckarna. – Det här är ett perfekt tillfälle att kunna göra något för människorna i flyktinglägren, säger hon.

– Det är första gången som jag skänker kläder hit. Det är en bra grej och jag blir av med kläder som jag inte längre behöver, säger hon.

Team Sweden Volunteers startades av Skoklosterbon Teresa Fröling som gjorde sin första insamling till flyktinglägren i Grekland hösten 2015. De kläder som samlas in nu kommer fraktas ner i september.