Fotografiska tar över i Paushuset

Här är en kulturhändelse i Enköping som ingen bör missa. Ikoner har flyttat till Paushuset och hållet öppet till veckan före jul.

Det var en välbesökt invigning av den utställning från Fotografiska som fått bästa tänkbara placering i den tomma lokalen mitt i Enköping.

Det var en välbesökt invigning av den utställning från Fotografiska som fått bästa tänkbara placering i den tomma lokalen mitt i Enköping.

Foto: Anders Liljestrand

Enköpings kommun2019-11-13 16:30

Det handlar om den uppmärksammade fotoutställningen som är ett samarbete mellan Fotografiska och Glada Hudik-teatern.

Den har visats runt om i Sverige sedan premiären för drygt tre år sedan och hyllade fotografen Emma Svenssons tjugotalet bilder är värda att ses fler än en gång.

När skådespelarna i Teater Stjärnskott från Omnia daglig verksamhet i Enköping invigningssjöng strax efter lunch på onsdagen var det samtidigt den officiella starten för den lokala Kulturveckan för alla, som nu pågår för 24.e året i rad.

Årets tema är just foto och hjältar.

Sista helgen i oktober höll livsstilsmässan till i de annars tomma lokalerna i Paushuset. Nu har kommunen och fastighetsägaren Andersson Company hittat ett nytt samarbete.

Den här gången håller den nedre våningen i köptemplet från 70-talet, med ännu så länge en högst oviss framtid, öppet längre.

Tre dagar i veckan fram till och med den 18 december, onsdagar, torsdagar och lördagar, och några korta specialvisningar vid utvalda tillfällen utlovas.

Kultursekreteraren Mia Annerwall tycker att Paushuset ger ett mervärde till både kulturveckan för alla och den starka fotokonsten.

– En fantastisk och tillgänglig lokal och en bra mötesplats, något som kulturlivet i Enköping saknar annars, säger hon och tycker att det är extra roligt att konst tillåts ta plats.

Drömmar, känslor och Downs syndrom kännetecknar alla modeller. Möt härskarinnan, drottningen, rebellen och de andra.

Ikoner tar plats i Paushusets nedre plan fram till 18 december.
Ikoner tar plats i Paushusets nedre plan fram till 18 december.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!