Tanken med det hela är att man ska dansa loss lite under lunchtimmen och inte vara stillastittande hela dagen. Diskot, som var ganska välbesökt, är del av en större kultursatsning från kommunen som var tredje tisdag varje månad kommer att anordna ett kulturarrangemang vid lunchtid i kommunhuset. Syfet är att man på sin lunch ska kunna komma och ta del av något kulturellt, något man kanske inte har tid med på kvällarna.

– Det kan vara en föreläsning, workshop eller som idag, disko, förklarar Giulia Ray som är projektledare på kommunens kulturpolitiska program.

Musiken, som var en blandning av elektronisk dansmusik från sjuttiotalet, spelades av DJ Anaya, som egentligen heter Anna Öström.

Artikelbild

| Lunch. Casja Möller, Erik Eklund, Caroline Westerberg och Tom Stråle som jobbar på kommunen tyckte att "lunch beat" är ett roligt initiativ.

– Jag har varit DJ sen i slutet på nittiotalet och spelat på klubbar, festivaler, event och alla möjliga udda ställen. Men jag har aldrig spelat i en kommunfullmäktigesal förut, säger Anna Öström.

Till de som gjort en föranmälning serverades lunch i form av en kebabrulle. Caroline Westerberg var en av dom som gästade lunchen. Hon jobbar som marknadsstrateg på kommunen och tycker idén är kul.

– Roligt inslag i vanliga vardagen här. Musiken var bra, det är inte så ofta man lyssnar på musik från sjuttiotalet men det var bra, säger Caroline.