Andlighet och syner har alltid varit närvarande i Solveigs liv. Med en mormor som hade gåvan att känna och se saker som ingen annan kunde, blev det även något som Solveig kände att hon hade. Hon blev mer och mer intresserad. Hon läste Hemmets Journal och upptäckte Heikki Vesa som hade en spalt i tidningen. Solveig lusläste allt och lärde sig med tiden att spå i kort.

– Mormor har alltid varit andlig och kunde känna när någon skulle komma på besök eller om någon skulle bli gravid, hon kallade det varsel. Jag blev väldigt intresserad och försökte hitta mina egna vägar för att utveckla min förmåga. Jag har alltid känt att det har funnits något annat än den här världen, säger Solveig.

När Solveig gick i skolan spred sig ryktet. Klasskompisar med kärleksbekymmer började gå till Solveig för vägledning och Solveig hjälpte gärna till med sin nyfunna begåvning.

Artikelbild

| Medium. Andlighet och syner har alltid varit närvarande i Solveigs liv. Med en mormor som hade gåvan föll det sig naturligt att även Solveig utvecklade den.

– Det var oskyldigt och inte så allvarligt, frågorna handlade mest om kärleksbekymmer. Men vid ett tillfälle blev det väldigt otäckt. En kille frågade mej om framtiden och om han skulle bli gammal. Då sa jag, "nej du kommer att dö ung". En månad senare körde han ihjäl sig på sin moped, det var väldigt läskigt. Sedan dess spår jag aldrig om döden, säger Solveig.

Intresset för det andliga växte och för 20 år sedan fick Solveig kontakt med Spiritualisterna i Enköping. Där fick hon utbildning och lärde sig att utveckla sin andlighet och förmåga att tolka och se energier. Nu är hon certifierad och kan kalla sig medium. Hon har bland annat seanser och privata sittningar med människor som vill ha svar på livets gåtor.

– Jag använder mina fem sinnen för att få ett sjätte - att kunna se vad som kommer och få kontakt med andevärlden. Jag ser bilder i huvudet, känner smak, hör ljud, känner dofter, det känns i hela kroppen - jag brukar kalla det tredje ögat, säger Solveig.

De som kommer till Solveig är oftast personer som har en tro på det andliga, det är för det mesta kvinnor. Men hon möter även skeptiker som vill visa att hon är en bluff.

Artikelbild

| Framtiden. Kortleken är hennes ständiga följeslagare. Med den och sina sinnen påstår hon sig få kontakt med andevärlden.

– Om det kommer en skeptiker till mej, någon som vill sätta mej på plats, då kollrar det i hela huvudet och jag hittar inte fram. Förr ville jag bevisa att jag kunde och ville visa att jag inte var en bluff, numera litar jag på min förmåga. Killar är de största skeptikerna de är rädda för att se, men det roliga är att de är mest mediala och vill veta mer, säger Solveig.

Det som de flesta vill ha svar på om framtiden är jobb, kärlek, giftermål, resor, barn och pengar.

Artikelbild

| Spåkula. Det som de flesta vill ha svar på om framtiden är Jobb, kärlek, giftermål, resor, barn och pengar.

– Jag spår aldrig om pengar och döden, jag vill ge dom som kommer till mej verktyg för att komma vidare i livet. Jag vill att de ska lägga tankar och funderingar åt sidan och lära sig leva det liv man vill leva.