Att butiker, försäljningsstånd och muntrationer är lite utspridda i och runt centrum gör just ingenting, små och stora som vill ta en åktur med Blå tåget får hjälp att ta sig fram och tillbaka mellan torg, butiker och karuseller.

Vid torget fanns Lions fiskdamm som lockade unga besökare, och publik lockade också Örsundsbro skytteförenings ankrace i ån och den efterföljande utdelningen av priser först i racet, som August Bergströms anka vann, och därefter till under året förtjänta skyttar.

Det här är nionde året som Våryran arrangeras av Örsundsbros företagare, och liksom tidigare har man satsat på att göra dagen till en familjedag där det inte bara är försäljning som räknas utan också samvaro.

Artikelbild

| Örsundsbro Färg firade 20-årsjubileum, välbesökt av stora och små. Pernilla Andersson och Carina Grass håller de sista ballongerna.

En av de som varit med och arrangerat Våryran tidigare år är Pernilla Andersson i Örsundsbro Färg. Hennes affär med färg och tapeter är sedan länge också kompletterad med en inredningsavdelning, och i år firar man 20-årsjubileum.

– Det har varit många inne här under dagen, och båda avdelningarna drar besökare, berättar Pernilla Andersson.

Nöjd med Våryran var också Lotta Hedman Andorn i sin Boutique CharAndo. En av kunderna, Lotta Moberg, provar jackor.

– Den där är väldigt snygg på dig, säger Frida Sjöholm som jobbar extra i butiken, när Lotta Moberg känner sig lite tveksam vid val av storlek.

Artikelbild

| Lotta Hedman Andorn i Boutique CharAndo hjälpte Lotta Moberg att prova jackor.

Utanför Centrumhuset står Sandra Rådström med loppisbord och varor som annars finns inne i butiken.

– Det blir väldigt kallt efter ett tag men vi är två stycken som kan lösa av varandra, säger Sandra.

Artikelbild

| August Bergström, 3, fick en anka av farmor och hans anka vann racet. Mamma Hanna Hammarström var nästan lika glad som August och farmor Eva Malm.

På innergården vid Var Dags Rum fanns i år liksom tidigare år såväl marknadsbord som en hoppborg och en liten karusell. Två av de som passade på att ta en tur i karusellen var Pierre Lindborg och dottern Elsa, 3 år.

– Det är jätteroligt att åka tekopp, försäkrade pappa Pierre efter åkturen, Elsa såg bara glad ut.