Vid nästan varje avtagsväg sitter en skylt som pekar mot en loppis.

Långt i från alla är organiserade, som den loppisrunda föreningen Fjärd-100 % arrangerade i helgen.

– Men vi har totalt ungefär 50 deltagare, som sitter tillsammans i mindre loppisnav, som det här vid Lundellska galleriet, berättar Tina Bergman, en av arrangörerna.

Artikelbild

| Anders och Susanne Gerhard samt Yvonne Bjerketun-Wiman och Hans-Erik Kumm i Gästre.

Ett par kilometer norr om kommungränsen mot Heby finns en av de nyaste medlemmarna i Fjärdhundraland, Karin Serrander, som driver Hårsbäcks Bed & Breakfast med Kajsa-Karins diversehandel.

– Loppisboden är öppen under sommarhalvåret, när jag är hemma, men Bed & Breakfast kör jag året om. Vi hade runt tusen gästnätter förra året, säger hon.

Anders och Ulrika Nyström var två av de många besökarna när EP var där.

– Vi kommer från Stockholm och är på väg till sommarstugan i Dalarna, men i lugn takt. Så det här blev ett bra stopp.

Artikelbild

| Loppis på gång.

Ola och Anne-Marie Wikström har lämnat sitt stora 1800-talshus i Västerfärnebo för att flytta till en lägenhet inne i Västerås.

– Vi har sålt ut prylar de senaste två åren, men nu tog vi chansen att vara med på Rallyloppis när den arrangerades och vi kunde vara i min fars gamla veterinärlokal, säger Anne-Marie.

Artikelbild

| Gunilla Lundell, Tina Bergman, Maria Olander, Christian Lagerlöf och Liselotte Pärlefors i solskenet vid Lundellska galleriet.

Hennes idag 96-årige far, Karl Arne Björsell, är ett känt namn i bygden och hade sin praktik här på Stora Vägen i Fjärdhundra.

Evy Meurman, en gammal vän till loppisförsäljarna, dyker upp och köper några ylleplädar av hög kvalitet för 50 kronor styck.

Artikelbild

| Karin Serrander driver Hårsbäcks Bed & Breakfast med Kajsa-Karins diversehandel.

I Gästre bjuder Susanne och Anders Gerhard in till sin gemytliga Pryl-bod där Hans-Erik Kumm och Yvonne Bjerketun-Wiman gjort dem sällskap i solskenet.

För den som är hemma i bygden är det inga större besvär att hitta rätt, men vi träffade flera som saknade en Rallyloppis-karta för just det här evenemanget. Loppisar i allmänhet gick dock inte att missa i helgen.