Pierre Jonsson är vinnarambassadör på Svenska Spel, han jobbar nu med att få kontakt med personen som lämnade in mångmiljonraden.

– Det är jättekul att någon har vunnit en så stor summa. Mest troligt rör det sig om en person som inte vet om hur mycket pengar hen har vunnit då vi inte har hört något. Detta blir ingen dum överraskning att få, säger han.

Efter fyra dragningar utan miljonutdelning för sju rätt på Lotto 1, låg det hela elva miljoner kronor i jackpot. Vinsten är den tredje största för i år.

– De två största vinsterna i år låg på 19,8 miljoner kronor och 14,3 miljoner kronor. Det ska bli extra roligt att dela ut lördagens mångmiljonvinst då vi har gått några dragningar utan sju rätt, säger Pierre Jonsson.

I dagsläget är det ännu okänt om det är en ensam vinnare eller flera som har vunnit de 11,5 miljonerna. Svenska Spel har ännu inte heller fått någon klarhet om vinnaren kommer från Enköping eller om hen var på genomresa. Vinnaren kommer att erbjudas rådgivning både ekonomiskt och juridiskt.