Mannen från Enköpings kommun greps i torsdags eftermiddag och har nu häktats. Han misstänks ha deltagit i rånet mot Ica supermarket i Heby på kvällen den 9 februari. Personalen hotades med kniv och bakbands innan tre gärningsmän tog kontanter ur ett kassaskåp.

LÄS MER: Väpnat rån på Ica - personalen fastbunden

Mannen misstänks också för inblandning i rånförsöket mot Ica-butiken i Örsundsbro på kvällen den 27 februari. Tre maskerade och knivbeväpnade gärningsmän väntade in två anställda som lämnade butiken efter stängningsdags. De anställda tvingades tillbaka till butiken men förövarnas försök att få upp kassaskåpet misslyckades. Personalen bakbands innan gärningsmännen lämnade butiken utan byte.

Artikelbild

| Polisen genomförde teknisk undersökning efter rånförsöket i Örsundsbro.

LÄS MER: Personalen bakbands vid rånet

20-åringen misstänks för ytterligare ett rånförsök, som skedde den 2 mars i en Ica-butik i Stallarholmen i Strängnäs kommun. Där knivhotades personalen av en ensam maskerad gärningsman när de lämnade butiken efter stängningsdags. Förövaren släpptes inte in men en anställd skadades i samband med att handgemäng uppstod. Gärningsmannen flydde sedan från platsen till fots, utan byte. I det fallet är 20-åringen misstänkt för rånförsök och grov misshandel.

Vid häktningsförhandlingen nekade mannen till samtliga brottsmisstankar. Tingsrätten häktade honom på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.