Det är 19 matföretag som bjuder in allmänheten att smaka på lokala delikatesser.

– Konsumenterna söker de goda smakerna, det omsorgsfulla mathantverket och inte minst det personliga mötet. Hållbarhet är en stark drivkraft för många av våra besökare. I en värld med allt mer anonym och långväga mat och ständiga matskandaler, blir det viktigt att själv möta människorna bakom maten, säger Mats Thorburn, ordförande i föreningen Fjärdhundraland.

I ett pressmeddelande berättar föreningen om lokala framgångsrecept som getostar med hemlagad marmelad, knäckemacka med rökt fårfiol och örtmajonäs, gårdskorvar och honungskakor.

Av de nästan 5 000 svenska gårdar med antingen gårdsbutik eller småskalig livsmedelsförädling finns åtskilliga i Enköpings närområde.

– Som tämligen nyinflyttade till Fjärdhundraland så är vi imponerande över den kraft, kreativitet och matkvalitet som finns här. Vi blir ständigt fler företag och tillsammans står vi för cirka 70 lokala arbetstillfällen, säger Ann-Helen Meyer von Bremen på Sunnansjö Gård.

Första året, 2015, kom tusentals besökare till matrundan, många från Stockholmsområdet, och flera av producenterna blev överraskade av det stora intresset.

Nu spår vädertjänsterna samma fina väder som premiäråret.