Flera av de drygt trettio fotografier som Lars Hedberg ställer ut visar par som dansar tango, ett av dem bara en kvinnohand på en axel, i ett annat har en kvinnosko i de annars svart-vita fotona färgats klarröd.

Graciela Loscalzo har i sina skulpturer också fångat tangons värld, dansande par men också sångare och musikanter.

Det var tangon och musiken som förde dem samman för 20 år sedan i Västerås där de nu också bor. Graciela Loscalzo har inte släppt sitt yrke som arkitekt och skulpterar på fritiden. Lars Hedberg har däremot lämnat livet som landstingstjänsteman först i Uppsala och sedan i Enköping, och är sedan fem år tillbaka trubadur och fotograf på heltid, med Lars of Sweden som fotografnamn.

Artikelbild

| Graciela Loscalzos skulptur Los Cantores de Tango.

Hedbergs bilder har omväxlande grafisk skärpa som understryks av att han föredrar att ställa in kameran så att grundbilden tas svart-vit för ljusets skull, och andra gånger en karaktär som närmast liknar en akvarellmålning.

– Det är stranden i Dublin när tidvattnet är på väg ut, vattnet och himlen tycks flyta ihop. Men det är ett fotografi, försäkrar Lars Hedberg.

I Graciela Loscalzos utställning ingår några målningar som är akvareller ”på riktigt”, men huvuddelen är skulpturerna där människor är kantigt och kärleksfullt formade i lera. Hon har också valt att kalla sin utställning Toner i lera.

- Musiken, och tangon, för samman människor från hela världen, säger Graciela Loscalzo.

Artikelbild

| Graciela Loscalzos vas Skogens sång.

Utställningen i Broby gård café och galleri pågår till och med 13 juni.