Stämningen var på topp på Enköpings Skivbörs i lördags. Lokalen var packad med musikälskare och toner från MotherMiserys nysläppta skiva Megalodon. En efter en ber skivköparna om en signering av sitt exemplar av den purfärska skivan. John Hermansen som spelar gitarr och sjunger i bandet strålade med en flaska IPA i handen.

– Det är grymt att det finns såna här ställen kvar att ha en releasefest på, det är andra gången vi har det här. Det är hur kul som helst att få träffa fans och bekanta under sådana här former. Även fast vi bara har varit här i en kvart så har vi säkert signerat 20 exemplar.

Thomas Heden är på plats med sin son Alexander, han har precis köpt ett exemplar och ska få det signerat.

Artikelbild

| Längtar. Mother Misery blir förband och ser fram emot att få spela på hemmaplan.

– Jag har alla tidigare skivor och vill även ha den nya. Det är bra musik helt enkelt.

Thomas lyssnar uteslutande på rockmusik av det hårdare slaget, det gör även sonen Alexander.

– Alexander är döpt efter en låt med Iron Maiden, det är mitt favoritband. Först ville jag döpa honom till Eddie, men det gick inte mamma med på, säger Thomas och skrattar.

Med den nya skivan kommer bandet satsa lite mer på att spela i Sverige, vilket inte har hört till vanligheterna.

Artikelbild

| Glad. Thomas Heden är på plats med sin son Alexander, han har precis köpt ett exemplar och får det signerat.

– Vi är inte 20 år längre och är lite trötta på att åka runt i en liten buss i Tyskland eller Holland, nu blir det mer Sverige. I höst ska vi göra en klubbturné är det tänkt. Sedan är det klart att vi gör vår första spelning i Enköping på nästan fem år då vi ska vara förband åt Hardcore Superstar som kommer till Cinema i slutet på mars, det ska bli superkul, säger John Hermansen.

När bandet drar igång sitt akustiska framträdande med några smakprov från den nya skivan är det fullt i lokalen. Några som inte får plats står utanför och tittar in genom fönstren. Det verkar finnas en längtan efter ett framträdande från Enköpings rockhjältar i MotherMisery. Tur att det snart är dags för en riktig spelning.