För två veckor sedan smygöppnade Mikael Sätre, Marc Sätre och Michel Lindgren padelcentret som ligger i före detta Coop Byggs lokaler bredvid Stora Coop. Mikael Sätre förklarar att man ville se att allt fungerade med bokningssystem, koder och annat.

På lördagen var det dags för festlig invigning. Bandet klipptes av de tre ägarna till Enköping Padel Arena. Sedan var det festligt mingel med bubbel. Trollkarlen Albin underhöll. En uppvisningsmatch med bland andra svenska mästaren Daniel Windahl och Uppsalas padelstolthet Andreas Ehrnvall stod också på programmet.

Dessutom passade Crossfit Enköping, som delar på lokalerna med padelarenan, på att ha invigning samtidigt under lördagen.

Artikelbild

| Stolt. Mikael Sätre och hans kompanjoner har i stort sett bott i anläggningen.

– Det är många som har sett fram emot den här dagen, säger Mikael Sätre som tror att en stor del i framgången för padel är att det är enkelt att förstå och spela spelet.

– På bara tio till femton minuter börjar man förstå vad det går ut på. Inom en kvart spelar du match. Det är otroligt enkelt, förklarar han.

Att det är många som är sugna på padel i Enköping bevisar den stora uppslutningen till det gruppspel som padelanläggningen har bjudit in till och som börjar nu i veckan som kommer.

Det har gått fort. Mikael, Marc och Michel fick tillträde till lokalerna först den 1 januari i år.

Artikelbild

| Fest. Bubbel serveras av Joacim Sätre.

– Det känns som att vi har bott här i några månader, skrattar Mikael Sätre.

Idén till att starta en padelanläggning kom också snabbt. Mikael själv började spela så sent som i augusti förra året.