– Det var jättekul. Jag gillar att springa i naturen. Det var första gången jag orienterade men jag kommer självklart göra det igen, säger 10-åriga Melker Monié, elev på Bergvretenskolan.

En annan deltagare från samma skola var 11-åriga Alvina Österdahl på Bergvretenskolan.

– Det var väldigt jobbigt men kul. Vi brukar orientera ganska mycket på gymnastiken men annars brukar jag inte orientera, säger hon.

Artikelbild

| Melker Monié och Alvina Österdahl var två av barnen som orienterade.

Skolmästerskapet i orientering genomfördes under onsdagen med cirka 600 elever från ett tiotal skolor från Enköpings kommun. På förmiddagen sprang elever från fjärde och femte klass runt Vattenparken, medan elever från sjätte och nionde klass sprang Brännskogstestet under eftermiddagen.

Det var en nöjd Kenta Hällbom som talade med vår utsände reporter.

– Det är krångligt att arrangera orientering för idrottslärarna eftersom det tar lång tid att organisera. För 15 år sedan höll orienteringen på att försvinna och då satte vi upp nästan 200 kontroller i Enköpings skogar. Nu har eleverna tränat i april och maj, skolmästerskapet är en avslutning på säsongen, säger Kenta Hällbom, som varit med och anordnad mästerskapet under alla år.

12-åriga Albin Westerberg, elev på Hummelstaskolan var med och tävlade.

Artikelbild

| Kenta Hällbom, var självklart på plats.

– Det gick bra att springa. Jag orienterar, så det är kul men ganska jobbigt, säger Albin Westerberg.

En annan deltagare var 12-åriga Ella Poljén.

Artikelbild

| Albin Westerberg under sitt lopp.

– Det var jobbigt att orientera. Det var första gången som jag sprang här men i skolan har jag gjort det förut, säger hon.