Det var strax före klockan sex på onsdagskvällen som polisen fick larmet om att en man blivit skjuten i närheten av en verkstad på Kaptensgatan.

Mannen ska ha fått skador på överkroppen och fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare var skadorna allvarliga.

Hur många skott mannen träffades av är oklart. Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen och genomförde en teknisk undersökning under kvällen och natten.

Platsen för händelsen var avspärrad även under torsdagen och en förundersökning om försök till mord inleddes.

Tre personer, som anträffades i närheten av platsen där den skadade personen hittades, hämtades in till förhör under onsdagskvällen. De frigavs senare under kvällen.

På torsdagseftermiddagen var ännu ingen person gripen i ärendet.

– Vi har inga nya uppgifter att meddela. Men vi vill gärna få in iakttagelser från allmänheten från området under den aktuella tiden, säger Ulf Johansson förundersökningsledare på roteln för grova brott vid polisen i Uppsala.

Varken polisen eller Akademiska sjukhuset lämnar ut några uppgifter om tillståndet på den skjutne mannen.

EP har varit i kontakt med ägaren av den verkstad som skjutningen ska ha skett vid.

Han vill dock inte uttala sig om händelsen då en polisutredning pågår. Han uppger att händelsen inte har med företaget att göra utan är någon form av privat uppgörelse.

Polisens avspärrning hävs troligen så att verkstaden kan öppna igen på fredagen.