Efter en lång och het sommar är det nu dags att ta farväl av sommarmusiken. Kantorerna Lena och Gudmund spelar tillsammans i Torstuna kyrka vid helgsmål den 25 augusti och avslutar därmed Fjärdhundra församlings sommarmusik.

– Vi gör en konsert ihop för musicera tillsammans.är ju det roligaste som finns. Vi kommer att spela orgel både var för sig och tillsammans fyr-händigt. Torstunas stora orgel ska verkligen få visa musklerna.

– Det blir musik av Bach och Karg-Elert med flera, kanske lite solosång också, berättar Gudmund som varit kantor i Fjärdhundra församling sedan 1 september 2000. Lena Westberg har tidigare arbetat i Tillinge/Sparrsätra/Bred församling och är nu knuten till Lagunda församling med säte i Örsundsbro.

På söndag den 26 augusti kommer Trio Con Brio till Skoklosters kyrka och avslutar Håbo pastorats utbud av sommarmusik. Trion startade 2001 och består idag av Carina Cederwall flöjt, Jan Holmgren oboe/engelskt horn, Stig Andersson piano och arrangemang. De är alla högskoleutbildade musiker och pedagoger.

– Vår repertoar sträcker sig från klassisk musik till välkända psalmer via jazz, musikal och filmmusik.

– Vi framträder vid festivaler, i kyrkor och egna konserter. Vi har bland annat turnerat i USA och då främst spelat svensk/nordisk musik, säger trion som på repertoaren till exempel har Fra Holbergs tid och Morgonstämning av E Grieg och Månsken över Ångermanälven av K Grönstedt.