Sportlovet har startat och snön ligger vit i pulkabackar och skidspår. Men det är i idrottshallar och andra platser inomhus det anordnas flest aktiviteter. I Örsundsbro sporthall var det i tisdags dagläger för dem som ville prova på volleyboll, landhockey och boule. Kenneth Mellin som är kassör i Örsundsbro Sportklubb höll i trådarna under tisdagsförmiddagens volleyboll. Han har varit aktiv i klubben sedan 1990 och är lite av klubbens motor, Kenneth har dragit igång flera av sporterna som ÖSK har under sina vingar.

– Det här är ju ett sätt att föryngra klubben och få hit fler ungdomar. Vi har dragit igång flera sporter som inte finns i Enköping, till exempel landhockey, volleyboll och boule. Ett dagläger är ett perfekt sätt att få prova på om någon av sporterna kan vara något som är intressant att fortsätta med. Vi behöver verkligen fler ungdomar hit. Det är ju det som gör det roligt att hålla på med det här, säger Kenneth.

Amira Sabanovic och Mriam Doham är båda sportnördar och spelar både ­fotboll och handboll.

Artikelbild

– Vi har spelat volleyboll sedan klubben bildades för två månader sedan. Volleyboll finns inte i Enköping så nu satsar vi i ÖSK. Det ska bli kul att se hur långt vi kan komma.

I Kyrkans Hus var det sportlovskul för alla pysselsugna. Det fanns allt möjligt att göra ingen behövde ha tråkigt. Emilia Sundvall stod för ansiktsmålningen, vid henne satt Elma Hovi, 5 år, som ­ville bli en katt. Ett bord längre bort satt Elina Almström, 5 år, och gjorde fina kort till busschauffören som ska köra henne till Tom Tits på torsdag. Enligt säkra källor har Elina redan packat väskan och ritat en karta så att chauffören ska hitta dit ordentligt.