Partiernas representanter är hemlighetsfulla men det står klart att åtminstone KD och L hoppas att torsdagskvällens samtal ska leda fram till en styrande koalition.

– Vi hade samtal på onsdagen och fortsätter på torsdag kväll, jag hoppas att vi går i mål då, eller senast på fredag, säger Jenny Gavelin (L).

Bo Reinholdsson (KD) har liknande förhoppningar, och tillägger att KD bara förhandlar med Allianspartierna.

Liberaler och Kristdemokrater har två mandat var i det nyvalda fullmäktige som samlas på måndag kväll. Centerpartiet ökade från fem till sex mandat i årets val, och förstanamnet Ulrika Ornbrant som ägnat mycket tid åt samtal med Allians- och andra partier de senaste veckorna, hoppas också på en snar lösning:

– Men vi behöver vara beredda på att kunna fortsätta med förhandlingar under helgen, även om jag hoppas att det inte ska bli så, säger Ulrika Ornbrant.

Sverre Ahlbom som förhandlar för Socialdemokraterna säger sig inte känna till några förhandlingar på torsdagskvällen, och Anders Wikman (NE), sade på torsdagen att förhandlingar för NE:s del nu ”går lite på sparlåga”.

Enligt Miljöpartiets förstanamn Kenta Hällbom skulle även MP delta i torsdagskvällens samtal.

Enligt Anders Lindén, gruppledare för SD med åtta mandat i nya fullmäktige, förekommer ”en viss kommunikation” med andra partier, men avstår i övrigt från kommentarer.

Allianspartierna har tillsammans 21 mandat i fullmäktige, M är störst med 11 mandat. S har 13 mandat, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har två vardera och NE fem.

En stabil majoritet kräver 26 av de totalt 51 mandaten.