Nu är Vigiland tillbaka. Efter flertalet framträdanden i Enköping - senast på Enköpingsfestivalen förra sommaren, ställer sig den populära houseduon på scenen igen nu på fredag.

Då på Cinema, då det är dags för Summerburst Pre Party - en uppvärmning inför det stora Summerburst som går av stapeln i Stockholm och Göteborg i sommar.

Där kommer akter som bland annat: Alan Walker, Benny Benassi, Axwell och Ingrosso att spela - samt Vigiland.

Claes Remmered Persson och Otto Pettersson från Västervik är killarna bakom houseduon Vigiland. Tillsammans har de skördat stora framgångar på den svenska housescenen.

Sedan duon bildades 2013 har de haft flera hitlåtar, bland annat "Shots & Squats", ”UFO” och "Pong Dance" som tillsammans har närmare 300 miljoner lyssningar på Spotify.

Nu kickstartar de igång sommaren på Cinema.

– Det är fjärde gången de spelar i Enköping och de drar alltid mycket folk. Det blir lite som en försmak på sommarens stora evenemang där de också kommer att spela. Vi laddar upp med lite biljetter till Summerburst som vi kommer att lotta ut under veckan. Sedan kommer vi att lotta ut biljetter under fredagskvällen också. Förra året stoppade vi några biljetter i en jacka i garderoben. Har man tur kan man kanske gå hem med ett par plåtar till Summerburst i fickan på fredag, säger Henrik Lindblom som arrangerar fredagens evenemang.