Det var elfte året som American Car Club Enköping arrangerade Roadrun vid Motorgården i Enköping i helgen.

– Det är riktigt bra med folk i år konstaterar Jan Eriksson, en av arrangörerna, där han står vid entrén och tittar på de glänsande bilarna som står uppställda på gräsmattorna.

100 bilar deltar i bilturen som i år går upp mot Skattmansö. Längs vägen finns olika tävlingsmoment, manöverprov och frågor. Större än så här kan arrangemanget knappas bli.

Artikelbild

| Anders Eriksson i sin röda Plymoth Sport Fury -65. "Med världens mest fotograferade växelspak" konstaterar Anders.

– Vi vill vara på motorgården, det är kultur att köra gamla bilar här det har det gjorts sedan 1969, säger Jan.

Dagens hedersuppdrag har gått till Anders Eriksson från Torstuna. Han ska utse vinnaren av vandringspriset till Teddy Schylls minne, till den finaste Moparbilen (vissa märken av amerikanska bilar). Han vann själv priset förra året med sin röda Plymouth Sport Fury -65.

– Den hade stått 18 år på en bilskrot i USA, värmen hade gjort att klädseln brunnit, den såg bedrövlig ut, säger Anders.

Nu är bilen totalrenoverad och är lika blank på ovansidan som under, tanken på bilen är lackad som amerikanska flaggan, det är detaljerna som gör en vinnare.

Artikelbild

| Jörgen Carlsson har gjort om det mesta på sin Dodge Dart -69 som han tog över av mamma Maria.

En av bilarna tillhör Jörgen Carlssons, en guldgrön Dodge Dart -69 som han tog över från mamma Maria Wärlind för sex år sedan.

– Jag har bytt motor, växellåda, färg... jag har nog pillat på det mesta genom åren, konstaterar Jörgen som är uppväxt i en "bilfamilj".

Artikelbild

| Mycket detaljer fanns att beskåda på de fina bilarna.

– Det är mycket en social grej att hålla på med bilar, man umgås med vänner och gör allt annat kring bilarna, säger Jörgen.

På flaket till en Chevrolet Silverado C10 -78 sitter Rebelene Smith och dottern Nina Lööw från Bred.

Artikelbild

| Roadrun växer för varje år och besökarna som vill se fina bilar är många.

– Det är en fantastisk gemenskap här, konstaterar Rebelene som deltar i Roadrun för första gången.