Beslut har tagits om att flytta elever

Nu har beslut tagits om att Rombergaskolans årskurs 4, 5 och 6 ska flytta. Rombergaskolan är för trångbodd.

Rombergaskolans mellanstadium ska flyttas nästa läsår.

Rombergaskolans mellanstadium ska flyttas nästa läsår.

Foto: Anders Jagemo

Enköpings kommun2019-11-13 06:00

Tidningen har tidigare berättat om förslaget om att flytta hela Rombergaskolans mellanstadium från Romberga till S:t Iliansskolan.

Nu rör det sig inte längre om ett förslag, utan det är ett beslut. Innan Frank Stoor slutade som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen tog han nämligen ett beslut i frågan.

Bakgrunden till beslutet är att Rombergaskolan är väldigt trångbodd. Och till nästa läsår kommer situationen på skolan att bli värre om inget görs.

I beslutet beskrivs hur flera förslag för att få till större lokaler har prövats. Förslagen är tillbyggnad av ett extra våningsplan, en utbyggnad på skolgården och en ombyggnad av idrottshallen till flera klassrum. Men inget av förslagen har varit byggnadstekniskt rimligt att genomföra, enligt förvaltningschefens bedömning.

Att Rombergas mellanstadieelever flyttas till  just S:t Iliansskolan beror på att det blir ledigt utrymme på S:t Ilian i och med att Enöglaskolan håller på och bygger upp ett högstadium. 

Till läsåret 2020/2021 kommer Enögla ha 140 elever i årskurs 7, 8 och 9. Dessa 140 elever skulle ha börjat på S:t Iliansskolan om tidigare ordning fortfarande hade gällt. Enöglaskolan tillhörde tidigare S:t Ilians placeringsområde från sjuan och uppåt.

Enligt Frank Stoors bedömning behöver skollokalerna på S:t Ilian inte byggas om för att ta emot de nya mellanstadieeleverna. Det finns dessutom pengar avsatta för att man ska kunna anpassa skolgården till de nya barnen.

Rombergaskolans mellanstadium ska flytta in på S:t Iliansskolan höstterminen 2020.
Rombergaskolans mellanstadium ska flytta in på S:t Iliansskolan höstterminen 2020.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!