Nu får Enköping en egen Idrottsgala

Aldrig tidigare har lokala idrottsprestationer hyllats på en gemensam gala i Enköping. Nu är det dags.

Anette Östlund

Anette Östlund

Foto: Magnus Eriksson

Enköpings kommun2019-09-13 21:00

I februari nästa år händer det.

Enköpings-Posten arrangerar då en lokal hyllning till idrotten -  Enköpings Idrottsgala.

Precis som förlagan Svenska Idrottsgalan, fast på hemmaplan. Och med lokala människor som ska prisas. För i Enköping finns ju inte bara mängder av idrottsutövare som borde hyllas för sina bedrifter utan också eldsjälarna som gör idrottarnas insatser möjliga; tränarna, föreningarna och lagen.

Helt utan uppmärksamhet har förstås inte den lokala idrotten varit tidigare. Enköpings-Posten har i många år delat ut sitt eget sportpris, kommunen har sitt och en del lokala företag premierar också idrottsliga prestationer på olika sätt. Alla dock vid olika tidpunkter under året.

Nu samlar vi allt på ett och samma ställe, under namnet Enköpings Idrottsgala.

Den 8 februari 2020 hålls galan i Idrottshuset och förväntningarna hos oss som sett planeringen växa fram från början är förstås höga. Allra mest engagerad är nog Enköpings-Postens säljchef Fredrik Lindberg, den perfekte projektledaren med bakgrund i Enköpings hockey. Den insyn denne eldsjäl har i den lokala idrotten är svår att slå. 

Min egen insyn i sportens värld är liten men det ska förhoppningsvis inte spela nån större roll i detta sammanhang. Här ska ju fokus ligga på dem som faktiskt ägnar sina liv åt idrott och gör det så bra att omgivningen känner för att lyfta upp deras insatser.

Det är första gången nånsin som en lokal Idrottsgala hålls i stan. Planeringen har pågått ganska länge och än återstår en del innan alla detaljer är spikade. 

Men i stora drag blir det en klassisk idrottsgala där en jury kommer att dela ut priser till kvinnliga och manliga idrottare som gjort något extra, till hela lag eller föreningar, till tränare och eldsjälar. 

Talangerna nomineras i förväg, av den som vill. Det finns säkert gott om kandidater och vi kommer att behöva din hjälp med att hitta värdiga pristagare. 

Förhoppningsvis tar klubbarna tillfället i akt och deltar med sina medlemmar. Här finns chansen att visa upp alla duktiga människor som finns i föreningarna. 

Håll utkik i tidningen eller på eposten.se under hösten, då närmare information om upplägget kommer att presenteras. Vi håller tummarna för att det blir en lyckad gala.

På sporten kan du i dag läsa mer om galan. Där intervjuas EP:s säljchef Fredrik Lindberg och Jonas Nyström, förvaltningschef på kommunens upplevelseförvaltning om arrangemanget.

Snart ska lokala idrottsprestationer premieras på en egen gala.
Snart ska lokala idrottsprestationer premieras på en egen gala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!