Nya lokaler ger möljlighet att växa

Teknikkonsultbolaget Combitech har flyttat till nya lokaler i Stenvreten, en flytt som gör det möjligt att expandera.

De nya lokalerna i Stenvreten ger möjlighet för Combitech att expandera i Enköping, något som gläder Daniel Hallén.

De nya lokalerna i Stenvreten ger möjlighet för Combitech att expandera i Enköping, något som gläder Daniel Hallén.

Foto: Lotta Lille

Enköpings kommun2019-11-08 08:00

Hyresavtalet som Combitech hade med Fortifikationsverket i anslutning till försvarets utvecklingscentrum i Stenvreten förlängdes inte och kontoret tvingades flytta. I början av september gick flyttlassen till nya lokaler på Täljstensgatan, och flytten har blivit ett lyft för personal och verksamhet.

– De lokaler vi har nu är bättre anpassade för vår verksamhet och ger plats för fler medarbetare. Vi är 22 anställda här nu, två mer än före flytten, säger Daniel Hallén, chef för kontoret och inflyttad från Göteborg sedan ett knappt år tillbaka.

Totalt har Combitech omkring 1900 anställda ingenjörer, statsvetare och utvecklare vid ett 30-tal kontor i Norden, merparten i Sverige. Försvarsmakten och Försvarets materielverk är viktiga kunder, men man har uppdrag också för industrier, tjänsteföretag och den offentliga sektorn. 

– I Enköping arbetar vi mycket med tekniska säkerhetslösningar kopplade till garnisonen, men Combitech arbetar också för flygvapnet vid Ärna i Uppsala. De uppdrag vi får, för försvaret eller inom andra områden, löser vi här eller med hjälp från anställda på andra kontor, säger Daniel Hallén.

Combitechs mål är att växa, oftast är det genom personliga kontakter som nyanställningar görs. Men Daniel Hallén avvisar bestämt att bolaget aktivt konkurrerar med Försvaret om personal. Hans egen och andra anställdas vid kontoret bakgrund kunde tyda på motsatsen:

– Efter 15 år i flygvapnet ville jag prova något nytt, det blev Combitech. Det har breddat min kompetens samtidigt som mitt tidigare jobb gör att jag förstår våra kunders behov. Viktigast är att rekrytera bra individer och ha en bred mix av personer med varierande bakgrund från offentlig och privat sektor. Vi har också haft anställda som gått till Försvaret, så konkurrens går i så fall åt båda håll, säger Daniel Hallén.

För Combitech är totalförsvaret, där kommuner är en viktig del, ett område man gärna erbjuder sina tjänster till:

–  Samhället förändras snabbt och beredskap inför till exempel cyberattacker blir allt viktigare. Där kan vi bidra med tester, identifiering av sårbarheter, förslag till förbättringar och utbildningar, säger Daniel  Hallén.

Flytten från västkusten till Enköping har varit en omställning:

–  Men jag trivs superbra och uppskattar verkligen att nästan allt finns lättillgängligt på nära håll här, säger Daniel Hallén.

Cybersäkerhet inom totalförsvaret, där kommuner ingår, är områden som teknikkonsultbolaget Combitech arbetar inom även om FMV och Försvarsmakten är bolagets största kunder.
Cybersäkerhet inom totalförsvaret, där kommuner ingår, är områden som teknikkonsultbolaget Combitech arbetar inom även om FMV och Försvarsmakten är bolagets största kunder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!