ESK Hockey straffade Sollentuna

ESK Hockey tog till slut två poäng efter att ah besegrat Sollentuna med 3-2 i Bahcohallen.

Tobias Smids är nära att näta mot Sollentuna

Ishockey2019-11-15 22:12

– Vi hittade ett sätt att vinna till slut, det känns riktigt skönt, sa ESK-tränaren Johan Jonsson.

Men det behövdes straffar innan hemmalaget kunde stå som segrare. André Fredriksson och Zebastian Bodini Schmitt hette ESK:s målskyttar i straffläggningen men den store matchhjälten, precis som i matchen i övrigt, var målvakten Pontus Hagman som tog samtliga Sollentunas straffar.

Men ESK kunde avgjort det här tidigare.

– Vi gjorde en riktigt stark första period, sa Jonsson.

Fredriksson gav ESK ledningen redan efter dryga 30 sekunder och hemmalaget fortsatte att trumma på och borde nog haft mer än de 1–0 som det var i pausvilan.

– Mittperioden var halvdassig, vi tappade puckar på linjerna och tog onödiga utvisningar på slutet, suckade Jonsson.

Sollentuna hade ett litet övertag när ESK stundtals blev övermodigt i egen zon och för naivt i mittzon. Men laget satte ändå 2–0. Hugo Lindman Gustafsson förde upp pucken och hittade Dennis Näslund Nordqvist som via ett ganska svagt skott ändå hittade nätet. Då hade klockan tickat till 17.49. Det var kvitterat innan perioden var över.

Ett billigt mål följdes upp av kvitteringen i spel fem mot tre.

– Vi fick bättre energi i slutperioden, sa Jonsson.

Det vara bara de sista minuterna innan slutsignal som ESK blev lite tillbakatryckta men då svarade Hagman för flera fina räddningar. Och sedan kunde alltså ESK vinna på straffar.

– Det är för segrarna man håller på och lägger ned all tid, avslutade Jonsson.

Dennis Näslund Nordqvist satte en puck mot Sollentuna.