En man med stor entusiasm har gått bort. En man med många idéer har lämnat oss. Den man som väckte mitt intresse för bygdens historia.

Vad vore Örsundsbro utan Göran Palm? Vi skulle inte ha någon Mickelsmäss­marknad för det var hans idé. Vi skulle troligtvis inte haft museet Kappen, vilken han via sin forskning plockade fram material om. Vi skulle vara så mycket fattigare på historierna om inflytelserika personer i vår bygd samt sakna kunskap om hur bygden såg ut förr om inte Göran fotat av bilder och sparat dem för eftervärlden. Han såg till att synliggöra Örsundsbro genom sina artiklar i UNT.

Flera gånger sa jag åt Göran, att han borde göra en bok om allt som rör Örsundsbro. Det mesta hade han ju skrivit. Men om Göran var duktig på mycket så var han sämre på att organisera sitt arkiv. Han försökte genom att han skannade in bilder och artiklar på ”sin” Facebooksida ”Du vet att du är från Örsundsbro”.

Att besöka Göran var alltid trevligt och vi diskuterade massor om allt. Han var fortfarande nyfiken och ville veta som den journalist han alltid varit. Det var med sorg som vi fick beskedet om din bortgång, och för mig dog en bit av Örsundsbro när han somnade in. Han var en fantastisk journalist, intresserad och nyfiken. Jag är stolt att han har intervjuat mig ett antal gånger, det gjorde att man kände sig utvald. Nu tror jag att det blir dokumenterat i himmelen när du träffar alla gamla bekantingar som utförde storverk med Örsundsbro. Vila i frid fina medmänniska.