Carina Lund avled under tisdagen och Håbo kommun flaggade på halv stång till hennes minne under onsdagen.

På grund av sjukdomen lämnade Carina Lund över posten som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande till Liselotte Grahn Elg (M) i början av december.

Beskedet om Carina Lunds bortgång kom som en chock för partikollegerna och vänner.

Artikelbild

| Håbo. Tidigare kommunalrådet i Håbo, Carina Lund (M), har avlidit efter en tids sjukdom.

– Det var med stor sorg vi tog emot beskedet. Det var inte alls väntat, Carina stod som nummer fyra på vår nomineringslista inför valet, säger Liselotte Grahn Elg.

Hon lyfter fram den värme, empati och det goda ledarskap som hon nu minns Carina Lund för.

– Hon hade en betydande ledarroll för Moderaterna i Håbo. Som vår gruppledare och ordförande under många år gav hon ett stort stöd och support, hon var alltid glad och såg möjligheterna.

Hur man nu går vidare inom Håbomoderaterna utan Carina Lund är oklart, rent praktiskt har Liselotte Grahn Elg redan tagit över hennes arbetsuppgifter.

– Vi får samla ihop oss inom gruppen, men i nuläget går våra tankar framför allt till Carinas familj, säger Liselotte Grahn Elg.

Carina Lund hade ett stort politiskt engagemang och utöver postens om kommunstyrelsens ordförande i Håbo var hon bland annat ledamot i Mälardalsrådet, ledamot i regionfullmäktige för Regionförbundet Uppsala, ledamot i E.ON Mälarkraft Värme AB, ordförande i näringslivsrådet och ordförande i kommunala pensionärsrådet och handikapprådet.

I kommunhuset finns ett kondoleansbord finns för den som vill lämna en sista hälsning till Carina Lund som blev 70 år.