I dag, lördag, är det bland mycket annat dags för Mälaren runt på motorcykel igen. Det brukar gå stillsamt till. Lugna gatan, så att säga.

Eftersom jag på somrarna brukar ha god uppsikt över en vägsträcka på nästan en kilometer av väg 55 har jag blivit ganska bra på att bedöma bilars och motorcyklars hastighet. De flesta kör hyfsat lagligt.

När någon kör extremt mycket för fort är det praktiskt taget alltid en ensam motorcyklist. Mc-förare i grupp verkar alltid hålla laglig fart.

Så jag blir inte överraskad av veckans nyhet om allt fler motorcyklister har kört ihjäl sig i år, ofta i singelolyckor.

Den såg jag verkligen komma.

Och om det är en bil som håller alldeles för hög hastighet är det påfallande ofta en svart BMW.

Den norska före detta skidåkerskan Vibeke Skofterud dog i juli efter en olycka med en vattenskoter.

Jag är egentligen inte så mycket för att förbjuda olika slags fordon, men jag kan inte så något rimligt användningsområde för just vattenskotrar annat än nöjeskörning.

Ingvar Smedlund (M) säger att Enköpings ekonomi är ett problem.

Tänk positivt, Ingvar! Enköpings ekonomi är en möjlighet. Gärna att förändra.

Jag gillar verkligen att Kristdemokraterna i valrörelsen kommer att satsa på att ha en kommod vid valstugorna på Stora torget i Enköping.

Visst var det bättre förr.

Jag har hört rykten om att det har setts folk sitta på de nya bänkarna på torget i Enköping.

Att förstöra valaffischer är bara dumt, omoget, slöseri med egen och andras tid och energi. Och förmodligen totalt meningslöst eftersom valaffischer inte har så stor betydelse längre.

Travtränaren Daniel Redén, han håller till på Furuby gård utanför Örsundsbro, dominerar svensk travsport näst intill totalt nu i sommar. Mycket tack vare stjärnan Propulsion, men inte enbart.

Daniel leder penningligan inom travet överlägset hittills i år. Fortsätter det så här kommer han att bli årets tränare inom sporten.

Bra jobbat!

Här är en åsikt som jag inte tror blir så populär. Brandmän (eller heter det brandhen?) borde inte få ha semester under skogsbrandssäsongen.

Armand Duplantis kan nog bli nåt när han blir stor.

Varför är det bara stora skogsbränder i Sverige vid valår? Där fick alla konspirationsteoretiker och konspirationskonstruktörer något att bita i.

Staffan Wohrne kommer aldrig att ge sig.

Det har varit torrt i Sverige. Men att döma av bilderna på ”gräsmattan” från Malmö FF:s bortamatch mot ungerska laget Vidi har det aldrig någonsin regnat i Ungern.

Det nya förslaget om hur Hjulstabron ska se ut verkar vara ovanligt vettigt. Men det löser inte problemet med den smala och kurviga 55:an.

Och hur har sommaren varit för Donald Trump då? Jodå, han ångar på.

Han har kallat sin tidigare men nu avskedade medarbetare Omarosa Manigault-Newman för ett ”gråtande, galet kräk” och hund. Hon har svart hudfärg och därför har Trumps kritiserats för rasism.

Pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders säger dock att Trump inte alls är rasist, eftersom han förolämpar alla som kritiserar honom på samma sätt, oavsett hudfärg eller kön.

Ja men då så.

Björnen inte bara skiter i skogen, utan den äter där också. Därför är brunbjörnarna i Sverige en av få vinnare på sommarens skogsbränder i Dalarna och Hälsingland.

Askan efter träden är bra näring för blåbären och blåbären är bra näring för brunbjörnarna.

De politiska oppositionspartierna välkomnar regeringens beslut att låta det regna nu i veckan, men påpekar att det var för lite och för sent.

Vet du vem Karolina Skog är? Hon är Sveriges miljöminister.

Man skulle ju kunna tycka att hon skulle ha synts mer i debatten en sommar som denna, men det är väl för många träd i vägen.

Jag har inte diskat på hela sommaren för att spara på vatten, men nu när det har regnat lite kanske man kan få tillstånd av kommunen att göra det?

Egentligen är det väl futtigt att sammanfatta Aretha Franklins liv med ett enda ord, men ändå: Respect!

Det är mycket som jag inte förstår. Till exempel Heisenbergs obestämbarhetsrelation, hur svarta hål bildas och varför Sverige ställde upp med stafettlag i friidrotts-VM.

Bara en sak till. Sommarens torka har gjort att Miljöpartiet har fått vatten på sin kvarn.